Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació aprova definitivament el Pla Quadriennal que aportarà un important increment per a inversions locals

Els municipis del Camp de Túria experimentaran un augment generalitzat de la seua assignació

Com anunciàvem en Crònica el passat  5 de gener va ser anunciat el Pla davant la majoria dels édiles de les comarques, també Camp de Túria. Ara ja ha sigut aprovat definitivament i ja tenen els municipis els mecanismes per a començar a preparar els projectes que subvencionarà la Diputació. Són inversions que s'incorporaran als pressupostos de cada municipi anualment i que provenen d'aquestes aportacions de l'òrgan provincial.

 En la seua última iniciativa, la Diputació de València ha anunciat el Pla Obert d'Inversions, que tindrà un impacte significatiu en els municipis del Camp de Túria, Los Serranos i el Rincón de Ademuz. Aquest pla quadriennal té com a principal novetat la seua planificació, buscant facilitar la consecució de les obres i millorar la distribució dels fons, amb una inversió total de 350 milions d'euros.

Els municipis del Camp de Túria experimentaran un augment generalitzat de la seua assignació, rebent un total de 25.825.731 euros en els pròxims quatre anys, una major quantitat de 5,4 milions d'euros en comparació amb el període anterior (2019-23). De manera similar, els 19 consistoris de Los Serranos veuran augmentada la seua assignació en 2,6 milions d'euros, arribant a una xifra total de 19.103.865 euros. El Rincón de Ademuz també experimenta un increment, amb un total de 5.934.426 euros, 586.000 més que en els últims plans d'inversió de la Diputació.

L'assignació del nou pla d'inversions de la Diputació creix exponencialment en tots els municipis de les tres comarques. En el cas del Camp de Túria, destaquen els 628.000 euros de més que rebrà Bétera (2.373.048 euros); els 478.000 euros addicionals per a La Pobla de Vallbona (2.304.272 euros); els +462.000 de Llíria (2.563.884 euros); els +440.000 de Nàquera (1.687.431 euros); els +421.000 de Vilamarxant (1.972.177 euros); els +420.000 de Riba-roja (2.368.752 euros); els +414.000 de L'Eliana (2.099.204 euros); i els +413.000 de Sant Antoni de Benaixeve (1.703.716 euros)

Aquesta injecció econòmica no es limita a aquestes comarques, ja que el Pla Obert d'Inversions beneficia a tots els municipis valencians. La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, destaca la importància d'aquest pla, no només pel volum d'inversió sinó també per la seua planificació quadriennal, que permet als ajuntaments presentar projectes en qualsevol moment i disposar del temps adequat per dur a terme les obres.

El Pla Obert d'Inversions, va ser presentat als alcaldes el 5 de gener, confirma que 257 dels 264 ajuntaments rebran més fons amb aquest nou pla, mentre que els set restants també obtindran inversions complementàries al llarg de la legislatura. Enguix destaca la resposta positiva dels alcaldes i alcaldesses, subratllant la implicació de la Diputació per agilitzar els projectes i facilitar el procés als municipis.

A més de l'augment econòmic, Enguix posa en relleu que aquest pla busca ser més que una simple injecció de fons, destacant la importància dels projectes que es realitzaran. Incentivarà iniciatives noves que transformen els municipis i premiarà les bones pràctiques dels ajuntaments, especialment en àrees com l'aigua, els espais verds i infantils, les infraestructures esportives i l'urbanisme amb perspectiva de gènere.

Enguix conclou afirmant que, tot i les variacions en les fórmules de repartiment, aquesta vegada totes les localitats surten beneficiades, reflectint l'increment de 60 milions d'euros en el pressupost del pla. Destaca que s'ha donat més pes a la població que al territori, en línia amb les demandes dels valencians pel finançament estatal.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal