Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València determina l'assignació de les 264 localitats de la província en el Pla Obert d'Inversions 2024-2027


La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha comunicat este divendres als ajuntaments de la província la seua assignació en el nou Pla Obert d'Inversions, un programa quadriennal que compta amb una dotació global de 350 milions d'euros.

La distribució de les ajudes s'ha realitzat en funció d'una fórmula que té en compte factors com la població, la superfície, la taxa de desocupació, l'esforç fiscal, les zones verdes i paratges naturals, i la pertinença a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació.

En els pobles del Camp de Túria es repartiran 25,8 milions, els de la Costera disposaran de 21,3 milions, la Ribera Baixa 19,1 milions i el Camp de Morvedre distribuirà 14,1 milions d'euros entre els seus 16 ajuntaments.

A les comarques d'interior, Los Serranos tindran una assignació de 19,1 milions d'euros per als pròxims quatre anys, pels 12,9 milions de l'Hoya de Buñol-Chiva, els 11,9 milions de la Plana d'Utiel-Requena, els 9,4 milions de la Canal de Navarrés, els més de huit milions que li corresponen al Valle de Ayora-Cofrentes i els 5,9 milions d'euros del Rincón de Ademuz.

En concret, la Ribera Alta és la comarca que més diners rebrà, amb 47,5 milions d'euros, seguida de L'Horta Sud (39,4 milions), L'Horta Nord (36,7 milions), la Safor (34,4 milions) i la Vall d'Albaida (33,8 milions).

La primera convocatòria de la presentació de projectes s'obrirà a la fi del primer trimestre de 2024, i al llarg de l'any hi haurà altres dos terminis més.

  Novetats del Pla Obert d'Inversions  

El nou Pla Obert d'Inversions inclou una sèrie de novetats que pretenen facilitar la seua execució i garantir que els diners arriben als municipis. Entre aquestes novetats destaquen:

*   Un augment de la dotació econòmica, que passa de 288 milions d'euros a 350 milions.  

*   Una fórmula de repartiment més equitativa, que té en compte factors com la població i la superfície.  

*   La possibilitat de presentar projectes arriscats i innovadors que puguin transformar els municipis.  

*   Un major incentiu per a les obres que promouen l'eficiència urbana i l'urbanisme amb perspectiva de gènere.  

  Liquiditat per als ajuntaments  

El Pla Obert d'Inversions també inclou mesures per a facilitar la liquiditat dels ajuntaments. Així, els consistoris podran demanar que se'ls transferisca un 75% dels fons una vegada concedida la subvenció, i rebre el cent per cent si l'obra s'acaba en el mateix exercici en el qual s'ha presentat.

Aquestes mesures pretenen afavorir que els municipis puguen executar les obres amb més rapidesa i eficàcia, i millorar la qualitat de vida de les persones que hi habiten.

   

  
Enguix


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal