Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz anuncia que València serà la Capital Espanyola de l'Economia Social el 2024

     


   Catalá celebra el reconeixement i destaca que el cooperativisme està "especialment arrelat" a la ciutat i l'autonomia

    La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dimecres que València serà la Capital Espanyola de l'Economia Social enguany 2024.

   "Li done l'enhorabona a la família de l'economia social valenciana", ha indicat Díaz durant la seua intervenció, en la qual ha clausurat l'acte de presentació del Pla Integral d'Impuls a l'Economia Social 2024-2025, celebrada a la seu del Ministeri.

   Yolanda Díaz, que prèviament ha parlat amb les institucions valencianes "per a comunicar-les aquesta fita", ha indicat que la decisió s'ha adoptat "amb un criteri de rigor".

   A més, ha destacat "la fortalesa de l'economia social valenciana, que desplega un model econòmic que és sostenible, solidari, generador d'ocupació, d'oportunitats laborals".

   "Des de ja mateix, l'equip de la Vicepresidència es posa a treballar amb les institucions valencianes per a desplegar la millor de les capitalitats de l'economia social, en aquest cas a València.

   En definitiva, que avancem amb pas ferm en l'economia social, però ens queda moltíssim per fer", ha manifestat.

   En aquest sentit, Yolanda Díaz ha afirmat que se n'anirà "a poc a poc", però ha afegit que "alguna cosa immediat" serà l'aprovació de la Llei Integral d'Impuls de l'Economia Social, que va decaure amb la convocatòria d'eleccions generals de juliol del 2023.

CATALÁ CELEBRA EL RECONEIXEMENT

   L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha celebrat aquest reconeixement "amb el qual el Govern central destaca la iniciativa municipal de promoure l'economia social com un valuós instrument de desenvolupament i progrés, generador d'ocupació, d'innovació, benestar social i cohesió territorial".

   "Les cooperatives són, a més, un soci idoni de les institucions públiques en tot allò relacionat amb l'economia de les cures i la prestació de servicis a les persones", ha afegit en un comunicat l'alcaldessa, després de parlar del cooperativisme "com un model especialment arrelat a València i la Comunitat Valenciana en general".

   María José Catalá ha subratllat que l'Ajuntament va aprovar a l'octubre de l'any 2022 la proposta de presentar aquesta candidatura "amb l'objectiu de mostrar a Espanya i a Europa la singularitat i el valor de les cooperatives valencianes i demostrar amb açò el model d'èxit que suposen".

   Així mateix, al novembre del 2023 l'alcaldessa de València va enviar una carta a Yolanda Díaz, com a "mostra de suport, interés i impuls" d'aquesta candidatura on recordava la "importància del teixit cooperatiu en la capital".

   Tal com consta en el text d'eixa proposta, "cooperativisme valencià és un moviment transversal, caracteritzat per la pluralitat, amb vocació de servici a la comunitat i un paper protagonista en el desenvolupament socioeconòmic de la Comunitat València, reconegut i constatat des de diferents iniciatives públiques, acadèmiques i privades".

   El 2021 l'economia social valenciana va generar uns ingressos monetaris de quasi 14.000 milions d'euros en l'àmbit econòmic, la qual cosa suposa un 12,6 per cent del PIB del territori valencià.

   En termes d'ocupació, en eixe mateix període va ocupar a 172.000 persones, és a dir, un 8,2% del total de treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal