Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Morant destaca la resiliència del turisme valencià davant dels 'retalls' de Mazón: 'Mai han sigut la millor fórmula'

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha posat de manifest la importància crucial del turisme en la Comunitat Valenciana com un sector que ha demostrat la seua capacitat de sobreposar-se a les dificultats de la pandèmia. En una visita a l'estand de la Comunitat Valenciana a la 44ª edició de la Feria Internacional del Turisme (Fitur) 2024, Morant ha expressat la seua preocupació pels "retalls" que, segons ha denunciat, s'han dut a terme en aquest àmbit pel Consell.

La ministra ha instat al 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, a reconsiderar i rectificar les polítiques que, segons la seva opinió, han afectat negativament el turisme valencià. "Els retalls mai han sigut la millor fórmula", ha advertit Morant. A més, ha demanat a Mazón que deixe de fer oposició constant al Govern de Pedro Sánchez i que, en lloc d'això, reavalue les polítiques per donar suport al turisme com es mereix.

En aquest context, la ministra ha ressaltat les xifres "rècord" de creació d'ocupació en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, subratllant la capacitat de recuperació del mateix després de ser fortament afectat per la pandèmia. "Ha sabut aixecar-se gràcies a l'esforç col·lectiu i a les administracions que van estar al costat d'un sector que havia patit tant", ha afegit Morant.

La inversió del Govern d'Espanya en la Comunitat Valenciana, amb un milió d'euros destinats al sector turístic, també ha estat destacada per la ministra, que ha vinculat aquest suport amb qüestions com l'augment del salari mínim i les pensions per millorar el poder adquisitiu dels ciutadans i impulsar l'economia.

Morant ha convidat a tothom a conéixer l'oferta turística de la Comunitat, destacant la seua solidesa, diversitat i alta especialització. Ha subratllat que la Comunitat Valenciana no busca viure de la rutina o la nostàlgia, sinó que ha sabut reinventar-se aprofitant les oportunitats que les crisis poden oferir. A més, ha assenyalat que s'han sumat a l'onada del turisme intel·ligent, inclusiu i sostenible.

L'entorn natural, la gastronomia, la cultura i el patrimoni de la Comunitat han estat destacats per Morant com a aspectes claus de la seua proposta turística. Ha assegurat que els visitants seran tractats com en cap altre lloc, destacant així un dels factors de competitivitat turística de la regió.

En paral·lel, la ministra ha carregat contra els discursos que critiquen la Comunitat Valenciana i el sector turístic. Ha expressat la seua oposició a les polítiques "retrògrades" que, segons ella, s'apliquen per apartar el turisme. Les crítiques també han anat dirigides al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, pel seu ús del terme "turismofòbia", que Morant considera una autoqualificació negativa.

Morant ha exigit a Feijóo que comunique al 'president' Mazón que la Comunitat Valenciana "mereix més" reconeixement i ha instat a aquest últim a fer la seua part per atorgar a la regió el lloc que es mereix.

Quant als "retalls" al turisme dut a terme pel Consell, Morant ha expressat la seua preocupació i ha instat Mazón a replantejar-se i rectificar aquestes polítiques per donar el suport que el sector necessita. Ha comparat aquesta postura amb l'aposta econòmica del Govern d'Espanya, que, segons Morant, ha desplegat una inversió sense precedents en temps de crisi, assegurant el compliment d'infraestructures.

En conclusió, la ministra ha demanat a Mazón que siga tan exigent cap a dins com ho és amb les infraestructures, instant-lo a fer la seva feina i invertir amb les transferències rebudes de l'Estat, en lloc de reduir despeses en sanitat pública, ciència o innovació. Ha censurat l'oposició constant del Partit Popular al Govern de Pedro Sánchez i ha denunciat les polítiques de retallades que, segons ella, ja estan esdevenint una característica essencial del Partit Popular.

#Turisme #ComunitatValenciana #Economia #Fitur2024

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal