Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acord Unànime del Ple: El Consell Municipal d'Infància i Adolescència Continua Endavant a Sant Antoni

Hi Ha hagut unanimitat en la necessitat de l'activitat del Consell d’infància i adolescència, sense mides concretes de les eines i recursos que es ficaran a l'abast del projecte.

 La continuïtat del Consell Municipal d'Infància i Adolescència a Sant Antoni de Benaixeve ha sigut preservada de manera unànime pel Ple de l'Ajuntament. Aquest acord, aprovat pels diferents partits representats en l'hemicicle, destaca la importància del Consell, i ha obtingut el suport dels 5 regidors d'AISAB, els 2 membres del PP que donen suport al govern, els 2 representants de Guanyem SAB, els 2 de Vox, la regidora (alcaldessa) d'UCIN i el regidor del PP (Celda) que no dona suport al govern.

La convocatòria d'una sessió extraordinària va ser sol·licitada per AISAB i el regidor del PP, Celda, arran de rumors sobre la possible reducció o eliminació de l'activitat del Consell Municipal d'Infància i Adolescència. Aquesta proposta tenia com a objectiu assegurar la continuïtat del Consell, modificant fins i tot la primera proposta per a assignar una quantitat mínima de 14.000 euros al projecte, mantenint així el finançament necessari.

Tot i que el govern local, format per l'alcaldessa d'UCIN i 2 membres del Partit Popular amb el suport de una regidora de VOX alliberada i un altre regidor de VoX amb delegació de competencies, va desmentir la possibilitat de reducció, no va proporcionar detalls sobre l'activitat actual del Consell ni les seues interaccions amb els joves que el conformen. Aquesta falta d'informació va generar dubtes, i el regidor i portaveu de Vox va afirmar: "Presenten vostés algun decret que diga que ho hem anul·lat".

L'alcaldessa Eva Tejedor, amb una única intervenció, va dirigir el plenari i va posar-ho a votació, mentre que Trejo, portaveu del govern (PP), va acusar a AISAB de no haver pagat subvencions.

Celda, regidor del PP fora del govern, va destacar la manca de resposta a les seues preguntes sobre el tema i les vegades que els joves membres del Consell van intentar parlar amb l'alcaldessa sense èxit.

El Consell d'Infància i Adolescència, com a espai de participació infantil, es fonamenta en la Convenció sobre els Drets de la Infància, amb l'objectiu de garantir els drets dels menors en les qüestions que els afecten, contribuint a la creació de ciutats més democràtiques i equitatives.

Controvèrsia i suport a la continuïtat

Les versions divergents sobre la situació, amb acusacions de despesa innecessària i manca de diàleg, no van impedir que el Plenari decidira mantenir el Consell Municipal d'Infància i Adolescència. Les famílies dels membres del consell expressaren la seua preocupació per la falta de recursos i projectes concrets per al futur, subratllant la importància de comptar amb professionals qualificats.

GuanyemSab en declaracions a Crònica s'ha manifestat satisfet "ens alegrem que es garantisca la continuïtat del Consell Municipal de la Infància, tal com demanem públicament el 23 de desembre. Ens sembla una política important de participació i apoderament de xiquets, xiquetes i adolescents que es va posar en marxa en molts Ajuntaments gràcies a la nova Llei d'Infància impulsada pel Botànic en la Generalitat en 2018 i a les subvencions de la Conselleria de Polítiques Inclusives. Les polítiques de suport als drets de la infància són per a nosaltres una prioritat i per això vam ser els primers a reivindicar que no es fera cap retrocés en aquesta matèria".

 La decisió del Plenari, enmig de la polèmica, ressalta la necessitat de garantir recursos i un projecte sòlid per al futur del Consell Municipal d'Infància i Adolescència, amb el suport del propi Consell.

A més es van proposar altres temes que , segons indiquen els proponents no "ha tingut a bé" incloure'ls en el ple, però no hi ha hagut informe jurídic de les raons, per la qual cosa els regidors proponents, a iniciativa de Celda han sol·licitat informe al Secretari sobre aquest tema.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal