Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Arriba final d'any 2023 i a Sant Antoni 'no se sap si continuarà el Consell de la Infància', ens diuen els membres i l'Associació que ho porta




Segons els xics i xiques que van ser triats en el seu dia pels seus companys per representar-los en el Consell de la Infància de Sant Antoni, el final d'any pot ser l'últim dia de la seua representació.

També ho afirma l'Associació Quera, el grup de professionals que van alçant i col·laborant amb la dinamització del Consell des de 2019. Fran, que forma part de l'Associació, es manifesta preocupat per la situació en què quedaran "els xics" i les families, perquè ells són els que estan sentin-lo més. Nosaltres, diu com un dels socis fundadors, "portem 30 anys en esta professió, tenim la nostra funció en molts altres municipis en què col·laborem també fent el mateix paper i a més amb el Ministeri, perquè col·laborem també amb el Consell Estatal de la Infància. Però els 'xics' de Sant Antoni es troben decebuts, no saben perquè els passa això".

La qüestió és que en este moment el Conveni que van subscriure amb el municipi el passat 2020, tot i que ells portaven en el municipi des del 2019, s'acaba i sense el suport del Conveni les seues activitats dinamitzadores no poden continuar. Estem parlant de treballar amb menors d'edat i, per tant, no pot mantenir esta actuació sense el suport de l'Ajuntament. Allà pel 2020 es va aprovar en un ple de Sant Antoni la creació d'este Consell de la Infància. La seua aprovació obriria un procés en què haurien de col·laborar amb les autoritats municipals i col·laborar amb ells. En principi, el seu paper és ser "consellers municipals" en les activitats en què els corresponga decidir sobre la infància i dinamitzar el Consell durant tot l'any. Fins ara així ho han anant fent. Fins i tot amb la dura pandèmia van poder continuar fent - d'alguna manera - la seua feina.

Ara, per la raó que siga, el govern municipal de Sant Antoni (PP, VOX i UCIN) no vol continuar amb esta feina. Fran, el responsable de l'Associació QUERA amb qui hem parlat, ens diu que des que va entrar el nou govern han intentat parlar amb ells per coordinar activitats i col·laborar. "Al cap i a la fi nosaltres tenim com a seu la Casa de la Joventut de Sant Antoni", diu Fran, "però no, ens sorprenia que ningú ens cridara des del mes de juliol". Finalment, van aconseguir una reunió amb la delegada de cultura (regidora de VOX) i amb l'alcaldessa de Sant Antoni (UCIN), en esta reunió, prossegueix Fran, "es van sorprendre de la nostra existència, no eren conscients de la nostra feina, ni de l'existència del Consell de la Infància. Les vam posar al dia i esperem tenir una altra reunió, però aquí va quedar tot".

Segons QUERA, ni l'alcaldessa, ni la delegada de cultura, han volgut parlar més amb ells, tampoc han fet cas de les propostes que els han fet per la "Fiesta de la Patata", ni pel 20N (Dia de la Infància) en què esperaven tindre una activitat municipal. La veritat és que queden a penes 6 dies per resoldre este problema, ni els xavals i xavales volem pensar que el Consell ha arribat al seu fi, ni els membres de l'Associació QUERA estan segurs de què passa. Només saben que ningú vol parlar amb ells. L'Associació QUERA està inscrita al Registre d'Associacions de San Antoni, perquè ací tenen una delegació, com també ho estan en els diferents Ajuntaments amb què col·laboren. Són 30 anys treballant amb els "xics", com  diu Fran, complint amb la normativa de la Comunitat i que exigeix la creació d'estos Consells. En estos 30 anys van rebre molts premis, l'últim va ser el de la mateixa Generalitat per la iniciativa de 2022 'Participa en l'escola' .


Membres de QUERA el día del premi de la Generalitat 2023


Entrevista a Fran de l'Associació QUERA:

La nostra conversa amb Fran de l'Associació QUERA ha revelat la perplexitat i la preocupació que senten pel possible final del Consell de la Infància a San Antoni. Fran, un dels socis fundadors amb 30 anys d'experiència, ens ha detallat els esforços de l'associació per col·laborar amb el govern municipal actual. Sorprenentment, la seua existència i tasca eren desconegudes per l'alcaldessa i la delegada de cultura, segons Fran. La manca de diàleg i reconeixement amenaça les activitats que, durant anys, han dinamitzat per al bé dels joves a Sant  Antoni.

Declaracions públiques del Consell de l'Infancia a Instagram

"Hoy cerramos una etapa. Una etapa que empezó bonita. Con mucha ilusión, con muchas ganas, con la creencia férrea en el poder de la participación infantil. Porque es nuestro derecho como niñas y niños. Y no es un derecho menor sino que acoge a otros como el derecho a la familia o a la salud. Participando protegemos el resto de nuestros derechos.

Esta etapa termina con silencio. No se nos ha escuchado, no se ha tenido en cuenta nuestra opinión en los últimos meses. Se ha dado carpetazo a nuestra agenda impidiéndonos participar en actividades que ya teníamos previstas. No se ha querido celebrar nuestro 20N a nivel institucional. No se ha acudido a nuestro Sofá del Consejo, que con tanta ilusión y inocencia preparamos

Y encima, se ha mentido. Se ha dicho que no hay 🫰🏽 dinero cuando sí se gasta en otras actividades para la infancia y el resto de ciudadanía pero no con ella. Esta es la clave. No somos solo consumidores de actividades sino que tenemos el derecho de montarlas, pensarlas, ser consultados sobre ellas...

Cuando se ha dicho que la asociación que nos acompaña y facilita la participación no tiene vínculos con el municipio, cuando llevan años promoviendo nuestros derechos, haciendo para con nosotros diversas actividades en los coles de San Antonio, colaborando en fiestas y cada uno de los actos municipales como ferias, eventos, agenda adolescente... Teniendo además su sede en la propia Casa de la Juventud de C. Alcarava.

Entonces...

¿Será por 😱 miedo?

Nos hemos llevado muchas cosas , muchísimas cosas buenas.

A participar no hay que tenerle miedo. No hay que mentir.

Nos llevamos solo una cosa mala: este final.

Mil gracias a tod@s

UNICEF, Generalitat, familias, coles, instituto, asociaciones....

Por estar siempre de nuestro lado"

video de les darreres eleccions del Consell al 2022

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal