Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Moció de Censura de Loriguilla trenca el PP, afona C's, fa cap del PP al censurat i porta al municipi un 'partit franquícia'

    

#loriguilla

Un municipi de la grandària de Loriguilla (menys de 2000 habitants)  està resultant  un laboratori de diferents experiències.

 Després de la moció de censura presentada pels qui un dia abans de la moció eren regidors del PP i del PSPV (es van donar de baixa precisament per a presentar-la) encara que l'èxit de la moció va ser ratificat judicialment i s'han repartit l'alcaldia per meitats en temps ; el que va ser cap de llista del PSPV (Carlos Rodado) i la que va ser cap de llista del PP (Montserrat Cervera). Hui dia en la segona de les meitats pactades l'alcaldessa és Montserrat Cervera com a no adscrita.

La moció va portar a l'expulsió dels regidors del PP que la van secundar i per tant el PP es va quedar sense regidors "oficialment". Però l'enuig de la direcció provincial - Carlos Mazón- va propinar el que creia "un colp de mà", nomenant a l'alcalde censurat de Ciutadans (Alfaro) com a alcaldable per al 2023 pel PP (prèvia afiliació al partit en el procés de desaparició de C's).

El colp de mà va quedar en un bumerang que ha donat com a resultat la dimissió de la quasi totalitat de l'agrupació del PP de Loriguilla, quasi 100 persones, que en donar-se de baixa han pres una altra decisió; incorporar-se a un partit que sembla una franquícia denominat UCIN.

Ara competiran en les eleccions locals de 2023 el PSPV, el nou PP -abans C's- el vell PP ara UCIN- i veurem com serà el resultat.

Què és UCIN?

UCIN és un partit que s'autodefineix com a obert i que va ser creat en 2012 i legalitzat en 2013. Els seus principis polítics  varien des de la "desaparició del senat" fins a "fer una reforma fiscal". Tot això tan obert que permet que cada municipi, si vol, es cree el seu propi programa. El seu origen en el municipi de Alcazar (Ciudad Real) a Castella-la Manxa. 

De fet va "caçant" desafectos de partits, persones que realment només volen presentar-se a les eleccions per l'una o l'altra raó, diferent del que un partit normal realitza que és un programa o un projecte per a canviar les coses, amb un projecte global supramunicipal. Així és ara en Loriguilla per "cabreig" front al seu veritable partit que és el PP.

En realitat UCIN és o s'assimila, segons hem pogut conéixer en Crònica, a una "gestoria" que facilita els tràmits als qui per alguna raó, com el cas de Loriguilla, creen el seu propi partit. La direcció de la franquícia s'encarregarà d'assessorar i de realitzar els tràmits legals. A canvi reben una quota d'inici de 100 euros i una altra anual o trimestral.

Ells mateixos s'autopubliciten "no ha de registrar estatuts per a crear un Partit Polític, ni recollir signatures per a crear una Agrupació d'Electors.

El nostre Partit dota a les Agrupacions Locals de plena llibertat i autonomia, per a elegir als seus candidats, mitjançant el sistema d'eleccions primàries, a més també seran els afiliats d'una agrupació local els qui elaboraran el millor programa electoral per al seu Municipi, i una vegada concloses les eleccions les Agrupacions locals podran les seues polítiques d'acords i aliances amb altres formacions polítiques, respectant els interessos generals del Partit i sempre que impere l'interés general dels ciutadans i es respecten els principis ètics i de transparència de UCIN.

Per tant, per a constituir legalment l'Agrupació local solament es requereixen tres persones que paguen una quota de 25 euros a l'any, i una quota d'inscripció de 100 € que s'abonarà una sola vegada. A més, les Agrupacions Locals podran establir quotes locals que ajuden al finançament de l'Agrupació Local i a les despeses electorals, sempre sota l'empara de la Llei de finançament de Partits Polítics i de la Llei del Règim Electoral".

Totes les "delegacions" de UCIN, en les eleccions de 2019 en tot l'estat van obtindre a penes 11.966 vots

 S'estén per Camp de Túria, a més de Loriguilla, a Sant Antoni de Benaixeve amb un perfil similar s'està constituint o s'ha constituït la "delegació de UCIN"


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal