Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Montserrat Cervera, que es va presentar a les llistes del PP, nova alcaldessa de Loriguilla com a no adscrita

El dijous 15 s'ha celebrat a la Casa de la Cultura de Loriguilla el ple en el qual Carlos Rodado , que es va presentar en les llistes del PSOE i ara és no adscrit, ha renunciat a l'alcaldia per a donar pas a Montserrat Cervera, tal com es va acordar fa uns mesos en la moció de censura presentada pels llavors membres del PSOE i el PP contra Sergio Alfaro i Cervera. Així, Cervera s'ha convertit en la primera alcaldessa de la història del municipi.

L'embolic de la moció de censura de Loriguilla prossegueix, si recordem els qui es van presentar amb el PSOE i amb el PP, van deixar els seus respectius partits per a evitar ser expulsats i, d'aquesta manera, evitar que se'ls aplicara la llei antitransfuguisme quan van presentar la moció de censura contra l'alcalde de C's que alguns d'ells mateixos van votar en 2019.

Amb embolic jurídic que finalment, almenys ara com ara, no ha modificat aquella estranya moció de censura. A més d'amb un estrany pacte pel qual els qui eren del PSOE assumien per un any (dels dos que quedaven) l'alcaldia, per a després - hui és aqueix moment- passar-la als qui es van presentar pel PP i després el van deixar per a ser adscrits- la hui nomenada alcaldessa-.

La veritat és que hui s'ha produït l'intercanvi de la vara de comandament entre l'ex-PSOE Rodado i l'ex-PP Montserrat Cervera. Des de hui i fins al final d'aquesta legislatura, serà ella qui ostente la vara de comandament

El ple ha transcorregut amb normalitat i sense cap altercat. Després de la votació del coneixement de la renúncia del càrrec per part de Carlos Rodado, el president de la mesa, Manolo Cervera, li ha cedit la paraula al fins ara alcalde perquè exposara el seu discurs.

Rodat ha assenyalat que està "molt content" perquè durant aquests mesos s'ha demostrat que la política municipal va més enllà d'unes sigles. "Són més les coses que ens uneixen que les que ens separen. Som ací exclusivament per a millorar la vida dels habitants de Loriguilla", ha afegit.

"A Loriguilla, li malgrat qui li pese, estem condemnats a entendre'ns. Hui constatem que això va de persones, de gent treballant per un bé comú, per millorar el poble. Governar és principalment escoltar. No vaig demanar ser alcalde, però han sigut 6 mesos de treball meravellosos i estic segur que en els pròxims 6 mesos, entre tots, acabarem el treball que no he pogut dur a terme durant el meu mandat".

També ha tingut unes paraules d'agraïment als seus companys: "Per fi he tingut companys de veritat. Montse em tindrà al seu costat, igual que ella ha estat al meu", ha finalitzat el seu discurs.

Per part seua, i una vegada havent sigut electa alcaldessa amb els vots a favor dels seus companys d'equip de govern, Montserrat Cervera ha agraït la presència i el suport dels veïns i veïnes i dels regidors signants de la moció.

"Els cinc hem patit els atacs judicials de qui no ha sabut acceptar que els pactes són legítims per a fer i desfer governs. Ens vam desprendre dels nostres carnets polítics per a unir-nos a favor de Loriguilla i dels veïns. Mereixeu el meu reconeixement, el meu respecte, la meua lleialtat i el meu aplaudiment", ha dit emocionada mirant als seus companys.

"Hui cristal·litza la moció del relleu a l'alcaldia, assumisc el càrrec des de la més absoluta responsabilitat i transparència. Els diners públics sí que té amo, és de tots. La riquesa que genera a Loriguilla ha de quedar-se a Loriguilla, aqueixa és la meua responsabilitat i el meu compromís", ha afirmat.

La primera alcaldessa de Loriguilla també ha instat els veïns que li pregunten en primera persona, li retraguen els seus errors i li pregunten. "Vull ser una alcaldessa que us puga explicar amb papers i raons, mirant-vos als ulls, la qual cosa va bé i malament".

Amb tot això i molta il·lusió, segons ha manifestat, Montserrat Cervera - hui no adscrita- assumeix el càrrec d'alcaldia i demana als veïns i veïnes que l'acompanyen en aquest recorregut que durarà, almenys, fins a les pròximes eleccions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal