Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'estudiantat de la UPV desmunta l'acampada per Palestina però manté la seua pressió

L'estudiantat de la UPV desmunta l'acampada per Palestina però manté la seua pressió

 L'estudiantat participant en l'Acampada per Palestina, instal·lada des del 13 de maig a la Universitat Politècnica de València (UPV), ha anunciat que abandona aquest dissabte el recinte universitari perquè "ja ha complit la seua funció", tot i que ha assegurat que "seguiran fent pressió".

"Creiem que l'acampada física és un mètode de pressió com qualsevol altre, i ara és el moment adequat per desmuntar l'acció perquè ja ha complit la seua funció", han assenyalat representants de l'alumnat en declaracions a Europa Press.

La decisió ha sigut anunciada després que l'alumnat provocara la cancel·lació del Fòrum d'Ocupació de la universitat, previst per als passats dimecres i dijous, i que comptava amb la presència de més de 200 empreses i entitats, a causa de l'ocupació de l'espai per part dels membres de l'acampada.

Aquest fòrum va ser suspés per la UPV, ja que era "absolutament inviable" poder desenvolupar l'esdeveniment per la manca de "seguretat". Així, la universitat va concloure que calia cancel·lar-lo perquè "no hi havia una altra opció".

Davant d'aquesta situació, el rector de la universitat, José Esteban Capilla, en una roda de premsa, va assegurar que la institució estava "disposada a prendre algunes mesures" i a traslladar les propostes al Consell de Govern.

Entre aquestes mesures, va mencionar "adoptar una postura més clara respecte al conflicte entre Palestina i Israel; promoure projectes conjunts o intercanvis amb universitats palestines; fer una revisió del codi ètic de la universitat o dur a terme accions que puguen facilitar la vida dels palestins".

Així, l'estudiantat ha decidit abandonar el campus, encara que ha indicat que "seguirà funcionant com una assemblea per fer pressió". "L'acampada només ha sigut un mètode de pressió, continuarem lluitant, reunint-nos i formant comissions", han sostingut.

En aquest sentit, durant la jornada d'aquest dissabte es desmuntaran les tendes que han ocupat el recinte universitari i que formaven l'única acampada per Palestina que quedava en una universitat de la ciutat de València.

 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal