Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El nombre de morts a la Franja de Gaza ascendeix a quasi 36.300 pels atacs de l'Exèrcit d'Israel

Les autoritats sanitàries de la Franja de Gaza han informat hui divendres que el nombre de morts ha arribat a 36.284 persones, mentre que altres 82.057 han resultat ferides des del passat 7 d'octubre, com a conseqüència de l'ofensiva llançada per l'Exèrcit israelià en resposta als atacs de Hamàs d'aquell dia.

Aquestes xifres poden canviar, ja que el Ministeri de Salut de la Franja ha recordat que diverses víctimes continuen baix els enderrocs i hi ha altres cadàvers en les carreteres als quals els equips d'emergència no poden accedir a causa del bloqueig imposat per les tropes israelianes.

Segons l'últim informe del Ministeri de Salut gazatí, en l'última jornada s'ha registrat la mort de 60 persones, mentre que altres 280 han resultat ferides. Així mateix, denuncia la "massacre" de cinc famílies palestines.

D'altra banda, el Govern gazatí ha insistit que la crisi humanitària en l'enclavament palestí segueix empitjorant a mesura que l'Exèrcit d'Israel, "amb el suport i benedicció de l'administració nord-americana", continua bloquejant el lliurament d'aigua, aliment, combustible i medicines.

La presa dels passos fronterers de Rafà i Kerem Shalom, denuncien les autoritats gazatines, ha provocat una crisi humanitària "complexa", en la qual s'ha impedit el lliurament d'assistència vital i a 22.000 ferits i malalts se'ls ha impedit eixir de la Franja per a rebre assistència mèdica.

"La imatge moral i humanitària de l'administració nord-americana i de l'ocupació ha quedat clarament destrossada  ", assenyala el Govern gazatí, que insta als tribunals internacionals i als "  jutges lliures del món  " a actuar al més prompte possible per a processar als "  criminals de guerra israelianes  ".

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal