Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Prop de 1.200 milions de persones no tenen accés a l'electricitat

 Almenys 1.180 milions de persones són pobres energèticament, ja que no mostren evidència estadística de l'ús d'electricitat des de l'espai.

Aquesta és la conclusió d'un nou estudi, que ofereix les primeres classificacions computacionals de la pobresa energètica en el món en desenvolupament, combinant imatges satel·litals diürnes i nocturnes d'alta resolució per avaluar les signatures d'emissió de llum al llarg de fins a 3.000 nits en tots els assentaments humans en el món en desenvolupament.

Aquest total és un 60% més alt que l'estimació mundial oficial de 733 milions de persones que no tenen accés a l'electricitat, cosa que indica que cal molt més treball per abordar les bretxes de justícia i equitat energètiques, segons la investigació liderada per Brian Min, de la Universitat de Michigan, i publicada en la revista Joule.

En una nova anàlisi de dades a nivell d'assentament a l'Àfrica subsahariana, la major part de la variació en les taxes de pobresa energètica s'explica per les diferències dins dels països en quant a densitat de població, llunyania i característiques del terreny. No obstant això, molts barris i aldees es troben a prop d'àrees on ja s'han establert xarxes elèctriques, cosa que indica que existeixen oportunitats per reduir la pobresa energètica sense inversions substancials en noves infraestructures.

La majoria dels pobres en matèria d'energia viuen en àrees que són més remotes, menys densament poblades i més accidentades que les àrees amb abundància d'energia. Aquests mètodes brinden noves capacitats de seguiment i monitoratge en l'esforç global per garantir energia assequible, fiable i sostenible per a tots, sostenen els autors.

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal