Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull la celebració del Dia Olímpic el 8 de juny

L'Eliana serà el centre de la celebració del Dia Olímpic aquest dissabte, 8 de juny, al poliesportiu municipal. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència del president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, qui visita el municipi per a donar suport a aquesta activitat, que es desenvolupa en més de 160 països arreu del món.

L'origen del Dia Olímpic es remunta al 23 de juny de 1948, amb la finalitat de commemorar la creació del Comité Olímpic Internacional i el renaixement dels Jocs Olímpics Moderns en 1896. La primera carrera del Dia Olímpic es va celebrar en 1987, amb l'objectiu de permetre a persones de tot el món experimentar valors olímpics com l'amistat, la companyonia i el respecte.

La presentació oficial de l'esdeveniment es va realitzar a la sala noble de l'Ajuntament de l'Eliana. L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent; el president del Comité Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco; i el director d'Esports del COE, Ricardo Leiva.

Durant la presentació, es va destacar que aquesta celebració té lloc en més de 160 països dels cinc continents, amb l'objectiu de promoure la pràctica esportiva a tots els nivells i per a totes les edats. Aquesta és la segona ocasió en què l'Eliana ha estat triada per a acollir aquest esdeveniment a Espanya, després de la primera celebració en 2015.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, va expressar el seu orgull pel fet que el municipi siga l'únic a Espanya en acollir aquest esdeveniment en dues ocasions, destacant que "és un honor poder acollir aquest dia en la nostra localitat, no sols pels valors que representa sinó perquè ens posa en el mapa mundial en el nostre compromís amb l'esport i la vida sana". També va remarcar que "és un orgull poder dir que som l'únic municipi que ha acollit aquest esdeveniment dues vegades".

El Dia Olímpic a l'Eliana inclourà més de 20 disciplines esportives que es desenvoluparan al poliesportiu municipal des de les 11.00 h fins a les 13.00 h. Totes les persones que vulguen gaudir de l'esport olímpic podran acostar-se fins a les instal·lacions esportives i viure de primera mà els valors de l'olimpisme.

Els assistents també tindran l'oportunitat de conversar i fer-se fotos amb esportistes olímpics locals com Concha Montaner o Venancio José Murcia, així com amb altres figures destacades de l'olimpisme com David Cal, Isabel Fernández o Almudena Muñoz.

Amb aquesta iniciativa, l'Eliana reafirma el seu compromís amb l'esport i els valors que promou, oferint a la comunitat una oportunitat única per a participar en una jornada plena d'activitat física i convivència.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal