Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serveis Socials ofereix una xarrada sobre el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) a l'alumnat de l'IES l'Eliana

La iniciativa té com a objectiu no només informar l’estudiantat sobre el funcionament del servei, sinó també proporcionar una perspectiva realista i pràctica sobre una possible eixida laboral en el camp de l'atenció a la dependència.

L’Ajuntament de l’Eliana, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha donat unes xarrades en l’institut sobre el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD). En un context on la demanda de professionals qualificats en aquest àmbit està en creixement, activitats com aquesta són essencials per fomentar vocacions i preparar adequadament als futurs tècnics i tècniques per als desafiaments que trobaran en el seu dia a dia laboral. La col·laboració entre l'Ajuntament i els centres educatius demostra el compromís per una formació de qualitat i alineada amb les necessitats reals de la comunitat.

La xarrada, que va tindre lloc el dimecres 29 de maig, ha sigut impartida per Lourdes Pons, treballadora social, i Ángela Mitrugno, treballadora familiar del Servei d'Ajuda a Domicili. Ambdues han aportat a l'alumnat una visió pròxima del Servei d'Ajuda a Domicili municipal, donant a conéixer les funcions del servei, el seu objectiu i les tasques que duen a terme en el dia a dia. 

El Servei d'Atenció Domiciliària està orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en les seues pròpies llars mitjançant intervencions que afavorisquen la seua permanència i integració en el seu entorn habitual. Aquest servei inclou una varietat de tasques que van des de l'assistència en la higiene personal i la preparació d'aliments fins a la realització de gestions administratives i el suport emocional. L'objectiu és fomentar l'autonomia de les persones dependents i facilitar la seva participació en la vida comunitària, evitant així l'aïllament social. A més, el Servei d'Ajuda a Domicili ofereix un suport inestimable a les famílies, alleujant la càrrega que suposa la cura de persones amb dependència i proporcionant-los temps per dedicar-se a altres responsabilitats o a cuidar d'ells mateixos. Aquesta aproximació integral contribueix a una millora significativa de la qualitat de vida dels beneficiaris, reforçant la cohesió social i el benestar comunitari.

La regidora de Serveis Socials de l'Eliana, Isabel Montaner, ha manifestat la necessitat de formar i informar la gent més jove dels serveis del municipi. “El servei d'atenció a domicili de serveis socials és essencial per a millorar la qualitat de vida, fomentar l'autonomia i garantir la dignitat de les persones vulnerables, permetent-los romandre en les seues llars de manera segura i còmoda”, va expressar respecte al contingut de la formació.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal