Increment del 14% en el Fons de Cooperació per als municipis del Camp de Túria Increment del 14% en el Fons de Cooperació per als municipis del Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Increment del 14% en el Fons de Cooperació per als municipis del Camp de Túria

Increment del Fons de Cooperació per als municipis del Camp de Túria

Segons informa Diputació, els municipis del Camp de Túria veuran incrementada en un 14% la seua assignació en la primera entrega del Fons de Cooperació de la Diputació de València per a l'any 2024, en comparació amb el primer pagament de l'any anterior. Aquesta comarca rebrà un total de 3.634.028 euros en aquesta fase inicial, que s'afegiran a una segona aportació prevista, completant així una distribució de recursos significativa .

El fons de Cooperació no és finaliste per tant són ingressos corrents per a cada municipi

Distribució de Fons a la Comarca

A continuació es detalla la distribució dels fons entre els diferents municipis del Camp de Túria:

  • Bétera: 393.082 euros
  • La Pobla de Vallbona: 390.982 euros
  • Llíria: 378.558 euros
  • Riba-roja de Túria: 372.317 euros
  • L’Eliana: 323.103 euros
  • Benaguasil: 261.084 euros
  • Vilamarxant: 251.535 euros
  • Sant Antoni de Benaixeve: 246.592 euros
  • Náquera: 209.363 euros
  • Serra: 145.272 euros
  • Casinos: 132.703 euros
  • Benissanó: 120.502 euros
  • Olocau: 119.084 euros
  • Lorigilla: 116.803 euros
  • Marines: 108.876 euros
  • Gátova: 64.172 euros

Suport i Desenvolupament Local

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, juntament amb la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, i la diputada d'Hisenda, Laura Sáez, han destacat les novetats d’aquest programa d'inversió que deixarà enguany 60 milions d'euros en total per a les comarques valencianes. Aquest fons es pot destinar tant a inversió com a despesa corrent, amb una fórmula de repartiment que dóna prioritat als municipis més xicotets.

Mompó ha subratllat que la proposta de repartiment dels primers 44 milions d'euros del Fons de Cooperació s'aprovarà en la sessió plenària de juny, permetent que aquests recursos es transfereixin com més aviat millor als ajuntaments. Això és especialment important per a municipis menuts amb menys recursos, ja que aquests reben una ajuda significativa per a mantenir les seues infraestructures i serveis.

Context i Futur del Fons

La vicepresidenta Natàlia Enguix ha assenyalat que aquest fons no només proporciona liquiditat immediata als ajuntaments, sinó que també s'aprova amb una celeritat sense precedents, abans de l'estiu, facilitant així l'accés ràpid a recursos vitals per als municipis amb menys de 50.000 habitants.

A més, la fórmula de repartiment aplicada per la Diputació de València busca ser la més justa i equitativa possible, amb la intenció de discriminar positivament aquells ajuntaments amb menys recursos. Enguix ha destacat la importància de considerar l'exclusió dels cinc grans municipis de la província en futures entregues del fons, per tal de centrar els recursos en els municipis més necessitats.

Reptes i Perspectives Legals

La diputada d'Hisenda, Laura Sáez, ha explicat que els recursos interposats contra el Fons de Cooperació han estat resolts, permetent la continuació del fons amb un nou criteri de repartiment autonòmic que no afecta la legalitat de l'eina utilitzada per la Diputació. Això permet una posada en marxa sense dilació, assegurant que els fons arribin als ajuntaments com més aviat millor.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal