Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

ACPV celebra les Festes Isabelines en Bétera el 22 de juny

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza les Festes Isabelines el pròxim 22 de juny a Bétera, una iniciativa que busca homenatjar algunes de les escriptores valencianes més reconegudes, alhora que dona visibilitat a artistes emergents. Aquest esdeveniment, que se celebra també en altres municipis del País Valencià al llarg de l'any, pren el nom d'Isabel de Villena i Isabel-Clara Simó, representades enguany a la imatge creada per la il·lustradora La Màgia d’Imaginar.

Una iniciativa per a recordar i descobrir

Les Festes Isabelines són una proposta cultural d'ACPV que té com a objectiu recordar i fer valdre les figures de destacades escriptores valencianes, així com promoure la lectura i el coneixement de noves veus en la literatura. Aquesta iniciativa és un homenatge a Isabel de Villena, una de les primeres escriptores en llengua valenciana del segle XV, i Isabel-Clara Simó, reconeguda autora contemporània i una de les veus més influents de la literatura en català del segle XX.

Les celebracions de les Festes Isabelines varien segons el lloc on es realitzen, però totes comparteixen un element comú: la lectura de textos d'autores destacades de la nostra literatura. Aquestes lectures, que poden incloure fragments d'obres d'Isabel de Villena, Isabel-Clara Simó i altres escriptores valencianes, són el nucli central de les festes i tenen com a finalitat acostar la literatura a la ciutadania i fomentar el gust per la lectura.

A més de Bétera, on les festes tindran lloc el 22 de juny, les Festes Isabelines se celebraran en altres municipis del País Valencià.

Un esdeveniment cultural de gran importància

Les Festes Isabelines no sols són una oportunitat per a homenatjar escriptores consagrades, sinó també per a donar a conéixer nous talents. Aquest esdeveniment es converteix així en un espai de trobada entre generacions d'escriptores i lectors, fomentant el diàleg i l'intercanvi cultural.

Conclusió

ACPV, amb la celebració de les Festes Isabelines, reafirma el seu compromís amb la cultura valenciana i la promoció de la literatura en la nostra llengua. Aquest esdeveniment es consolida com una cita imprescindible en el calendari cultural del País Valencià, oferint una plataforma per a la difusió del patrimoni literari valencià i l'impuls de noves veus en el panorama literari.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal