Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull les Segones Trobades dels Equips Específics d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA)

 L'Eliana acull les Segones Trobades dels Equips Específics d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA)

 L'Eliana ha estat l'escenari de les Segones Trobades dels Equips Específics d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA), on més de 120 professionals de serveis socials s'han reunit per coordinar polítiques de protecció i prevenció en la infància i adolescència.

Aquestes trobades, centrades en l'escolta i la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents en els processos d'intervenció, són una continuació de les primeres sessions realitzades amb els EEIIA. En aquesta ocasió, han participat professionals de serveis socials específics com els EEIIA, el PTF Judicial, Centres d'Atenció Diürna i Atenció Primària Bàsica, reflectint la transversalitat del tema tractat.

Durant la sessió, s'ha presentat un resum de la informació de l'encontre anterior a càrrec del personal tècnic de la Direcció Territorial de València. A més, equips de la Foya de Bunyol, Racó d'Ademús i la Mancomunitat del Camp del Túria han compartit les seues experiències sobre l'escolta i la participació de les persones menors d'edat en els processos d'intervenció. Documents importants com la Compareixença de la Persona Menor d’Edat, el Certificat de l’Escolta de la Persona Menor d’Edat i el Consentiment de la Persona Menor d’Edat han estat presentats pel cap de serveis de prevenció familiar de la Direcció General d'Infància i Adolescència.

Isabel Montaner, regidora de Serveis Socials de l'Eliana, ha donat la benvinguda a l'acte destacant la importància d'aquestes reunions per millorar el servei prestat a la ciutadania. “Aquestes reunions són fonamentals per millorar el servei que es presta a la ciutadania, ja que permeten coordinar i optimitzar les polítiques de protecció i prevenció en la infància i adolescència, garantint una intervenció més eficaç i centrada en les necessitats dels menors”, ha expressat Montaner. A més, ha subratllat el compromís de l'Ajuntament de l'Eliana en el desenvolupament de programes de promoció i prevenció familiar, així com en afavorir aquests encontres.

Les trobades han demostrat la necessitat d'encontres formals entre els professionals de les entitats locals, la Direcció Territorial i la Direcció General per coordinar i treballar conjuntament en les polítiques de protecció i prevenció en la infància i adolescència. Aquestes sessions representen un pas important en la millora de la coordinació i l'eficàcia dels processos d'intervenció, assegurant que la veu dels xiquets, xiquetes i adolescents siga escoltada i tinguda en compte en tot moment.

   




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal