Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna Reforça la Vigilància amb Drons a La Vallesa per a Prevenir Incendis Forestals

Per garantir la seguretat i protecció de la massa forestal de La Vallesa, la Unitat de Vigilància Especial amb Dron (UVED), integrada dins de la Unitat d'Emergències i Medi Ambient de la Policia Local de Paterna, ha posat en marxa un dispositiu especial durant aquesta primavera. L'objectiu principal d'aquest dispositiu és reforçar la vigilància i prevenció d'incendis forestals en aquest paratge natural, especialment en previsió dels mesos d'estiu, quan el risc d'incendis es fa més elevat.

Els agents de la Unitat de Drons de la Policia Local de Paterna, sota la supervisió de la Unitat d'Emergències i Medi Ambient (UEMA), estan realitzant sobrevols amb drons a La Vallesa i a la interfície urbana de La Canyada. Aquestes accions tenen com a finalitat fer una supervisió exhaustiva de les masses forestals i detectar possibles anomalies o situacions de risc que puguen propiciar un incendi forestal.

Les tasques de vigilància amb drons s'afegeixen als esforços constants dels agents de la brigada forestal de GESPA i de la Unitat de Medi Ambient de la Policia, que mantenen una presència permanent a la zona durant tot l'any.

La tinenta d'alcalde d'Interior, Mobilitat i Sostenibilitat, Nuria Campos, ha destacat la importància d'aquestes accions preventives, especialment en un context en què el canvi climàtic afecta cada vegada més el nostre entorn natural. Campos ha subratllat la necessitat de planificar i anticipar-se als efectes de l'arribada de la calor, reforçant els recursos humans i tècnics per a protegir el patrimoni natural de Paterna.

A més del dispositiu especial implementat durant la Setmana Santa, quan l'afluència de visitants a La Vallesa és més elevada, s'executen durant tot l'any diverses activitats de prevenció d'incendis forestals. Així mateix, es disposa de diversos sistemes de vigilància, com la torre de La Vallesa, detectors de fum, cambres tèrmiques i torres de canons d'aigua del Projecte GUARDIAN.

Des de la Sala de Control de la Policia Local de Paterna, els agents supervisen i monitoren els sistemes de suport de vigilància Sentinel, els quals, mitjançant càmeres i sensors infrarojos, detecten possibles fums o variacions tèrmiques que podrien indicar un incendi en potència. Aquesta coordinació entre diferents dispositius i equips de vigilància contribueix a reforçar la seguretat i protecció de La Vallesa i el seu entorn forestal.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal