Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El pleno de Riba-roja denuncia retallada de places per a l'anglés en l’Escola d’Idiomes

 També protesten per l'augment de les ràtios d'alumnes per classe el pròxim curs

El plenari de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del PSPV en la qual es constata un retall dràstic en les places escolars, els grups d'idiomes i l'eliminació de places de professors previstes pel curs vinent acadèmic 2024-2025. La proposta del grup socialista ha comptat amb el suport de Compromís i Esquerra Unida Podem, mentre que PP i Vox han votat en contra.

Les dades previstes pel curs vinent acadèmic 2024-2025, extretes a partir de l'anunci de la Generalitat Valenciana, suposaran per a la Comunitat Valenciana un retall de 8.950 places escolars, altres 244 grups, la supressió de 61 places de professors i, finalment, l'eliminació dràstica d'altres 9 grups d'espanyol en aquest àmbit geogràfic.

El text de la moció socialista incideix en les conseqüències que les polítiques conservadores suposaran per a les escoles d'idiomes valencianes, amb una dràstica reducció de l'espanyol per a estrangers que acudeixen cada any, una demanda creixent any rere any, ja que és un requisit necessari i imprescindible per a l'obtenció del permís de residència.

En el cas de l'escola d'idiomes de Llíria, de la qual depén l'escola de Riba-roja de Túria, ja s'ha comunicat que 12 grups d'anglés desapareixeran el curs que ve acadèmic, la qual cosa suposarà, al seu torn, que Riba-roja de Túria no podrà oferir nous cursos d'anglés a la seua secció ubicada a l'IES Pla de Nadal. En aquest municipi, l'alta demanda hauria obligat a augmentar en dos els grups que ara s'ofereixen als alumnes, no obstant això, s'han retallat un 50%. Actualment, s'ofereixen 30 places per al Primer A2 i altres 30 places per al Primer B1. Per al curs que ve, les previsions fixaven una demanda de 124 alumnes i 31 places per classe. Tanmateix, la política de retall imposada per PP i Vox oferirà nivells superiors d'anglés -2A2 i 2B1- però, en canvi, no es podrà oferir en els nivells inferiors de l'escola d'idiomes de Riba-roja de Túria.

La moció aprovada pel plenari municipal de Riba-roja de Túria denuncia que els retalls del curs entrant suposaran que "la ràtio s'eixamplarà, disminuirà la qualitat educativa en l'ensenyament d'idiomes, en la qual la presència i la pràctica són essencials en el seu aprenentatge; per això, molts alumnes no es podran desplaçar per a optar a una plaça i perdran l'oportunitat d'obtenir majors possibilitats en el món laboral i l'obertura en Europa i el món".

El secretari general del PSPV a Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha lamentat que les polítiques regressives de PP i Vox "es traslladen, immediatament, a àmbits tan importants com l'educació i el seu impacte directe sobre les persones que volen ampliar els seus coneixements d'idiomes que els pot obrir moltes portes laborals i desplaçar-se per a optar a un lloc de treball en tota Europa, per això, no s'entén que opten per la via del retall en aquests àmbits".

    



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal