Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau consolida el Festival 'Olocaud'Orella' amb la seua segona edició fent vibrar la cultura al municipi

El municipi d'Olocau va esdevenir un focus de cultura en la segona entrega del Festival de Teatre i Arts Variades 'Olocaud'Orella'. Organitzat per l'Ajuntament i la Regidoria d'Educació, Cultura i Joventut en col·laboració amb la plataforma El Sitio de las Palabras, l'esdeveniment va omplir els carrers del nucli urbà amb una àmplia gamma d'espectacles, captivant a un públic nombrós al llarg de la jornada.

La jornada inaugural del dissabte 11 de maig va prendre volada al matí amb el discurs inaugural a càrrec de Jesús Ge, director del festival, la regidora de Cultura, Desa Vilaplana, i l'alcalde, Antonio Ropero. Tots tres van destacar l'estreta vinculació entre Olocau i la cultura. Seguidament, Fran Pintadera va encapçalar la narració "Melodía a dia", una amalgama de contes, rimes i humor que va captivar a grans i menuts.

La jornada va proseguir amb la sessió de contes "Roba estesa" d'Eva Andújar a l'escalinata del carrer Sant Vicent, que va divertir al públic amb les seues històries. A la plaça annexa al carrer Trinquete, Fran Pintadera va presentar "Històries converses", un conjunt de contes en vers i jocs de paraules. Per a concloure el matí, es va celebrar la "Jam" de poesia infantil, amb la participació de la poetessa local Mar Benegas, on els xiquets van poder recitar i compondre poemes.

La vesprada va obrir-se a la plaça Cervantes amb l'espectacle còmic i tendre de "clown" gestual "Fràgil" a càrrec de Maria Andrés, on el públic va participar activament, per al que va haver-se de trencar la quarta paret. A continuació, es va dur a terme "Poesiaalsbalcons", una iniciativa que va inundar els carrers de poesia amb recitals d'obres d'Elsa Moreno, Crisal Rodríguez i Bibiana Collado Cabrera, acompanyades per la música de la companyia Feriafónica.

El clímax del festival va arribar al pati de la Casa de la Senyoria amb "Slam Up", un espectacle a càrrec del Campió Mundial de PoetrySlam, Dani Orviz, que va fusionar poesia i monòleg d'humor, abordant temes com el canvi climàtic, la dependència dels mòbils o la precarietat laboral. La cerimònia de cloenda va comptar amb els artistes locals ER Aéreos i Juanchi, que van oferir la seua proposta acrobàtica "ESSÈNCIA" a la plaça Major.

Segons l'alcalde, Antonio Ropero, el festival s'ha consolidat com una cita cultural de referència a la comarca i la província, destacant l'èxit de la jornada i subratllant que Olocau és sinònim de cultura. A més, va elogiar el treball de la regidora Desa Vilaplana pel seu suport a la cultura i va agrair la col·laboració de l'organització, voluntaris, Brigada Municipal, Policia Local i Protecció Civil per l'èxit de l'esdeveniment.

El Festival 'Olocaud'Orella' s'ha convertit en un esdeveniment cultural de gran importància a Olocau, oferint una programació diversa i de qualitat que ha aconseguit captivar a un públic de totes les edats. Aquesta iniciativa contribueix a enriquir la vida cultural del municipi i a consolidar-lo com a referent cultural .












Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal