Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València denuncia el genocidi a Gaza amb una cadena humana al passeig marítim

Centenars de persones han format una cadena humana al llarg del passeig marítim de València, des del port fins a les platges, per denunciar la "crisi humana sense precedents" que enfronten "més d'un milió de persones palestines desplaçades" a la Franja de Gaza, així com condemnar "el genocidi palestí comés pel govern d'Israel" i exigir el cessament del foc "definitiu i permanent".

La mobilització, convocada per Plataforma València amb Palestina, una entitat que compta amb 109 entitats valencianes, ha començat cap a les 11.15 hores d'aquest diumenge, a prop de l'estàtua dels dofins del passeig. Allà, primerament, s'ha llegit un manifest davant de "l'urgent ordre d'Israel d'evacuar la ciutat de Rafah" i, després, els assistents s'han col·locat per la via marítima fins a formar la cadena.

Els participants han portat diverses banderes de Palestina, i just al centre de la cadena, han ubicat una bandera gegant pintada a mà. A més, han portat cartells amb els lemes 'València amb Palestina', 'Aturem els bombardejos sanitaris a Gaza' i 'Israel assassina, Europa patrocina'. També han cridat consignes com "Boicot a Israel", "Hola, hola, hola, Palestina no està sola", "Són hospitals, no bases militars" i "Veig, veig, veig i només veig bombardejos".

El president de la Comunitat Palestina a València, Adel Yousef, ha denunciat, en declaracions als mitjans, que "s'està condemnant a mort els palestins" perquè "han tancat l'entrada de Rafah", on, ha assegurat, "viuen 1,4 milions de persones" que no tenen "ni aigua ni altres subministraments". "Els estan portant fins al desert on no hi ha res: és una mort assegurada", ha lamentat.

"Tot el món està mirant cap a un altre costat i ningú està fent res", ha subratllat el president, qui ha recordat que "el dia 15 d'aquest mes es compleixen 76 anys de l'ocupació de Palestina". "Done les gràcies al poble valencià per la seua humanitat, que durant aquests vuit mesos ha estat al costat de la comunitat palestina", ha agraït.

"FA VERGONYA"

Respecte a la participació d'Israel en Eurovisió, ha indicat que "fa vergonya" i prefereix "no comentar res" perquè és "més polític que musical". "El que la gent ha de veure és com estan caient les dones o els xiquets, com han destrossat el 90 % d'un poble, un lloc on no hi ha infraestructures", ha continuat, i ha sentenciat: "No queda res".

Yousef ha mostrat "esperança" per les "acampades en solidaritat amb el poble palestí" perquè, ha recalcat, "els joves són sempre els qui canvien el món". "Ho vam veure en els anys 60 i 70 amb la guerra del Vietnam i ho veiem ara a les universitats de tot el món", ha sostingut.

D'altra banda, la vicepresidenta de Casa el Marroc de València --un dels col·lectius que recolza la convocatòria--, Boutaina El Hadri, ha ressaltat que "València ix per dir que està en contra del genocidi" i clamar per "un alto el foc".

"Les persones que estan a Gaza no tenen ni on anar, els han dit que vagen del nord al sud, se n'han anat al sud i, després, els han dit que vagen a Gaza, quan ara estan bombardejant la ciutat". "No queda més lloc llevat de la mort i les tombes", ha manifestat.

Quant als punts atorgats ahir pel televot espanyol a Israel a la final d'Eurovisió, ha reivindicat que "es nega totalment i rotundament que la societat valenciana, que ha omplit carrers, haja sigut qui ha votat", pel que ha conclòs que "haurà sigut un grup de gent que s'ha gastat tota la nòmina votant".

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal