Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 5.500 xiquets i xiquetes del Camp de Túria participen en el concurs literari Sambori 2024

          


El Teatre Municipal de Benissanó va acollir aquest cap de setmana l'entrega dels Premis Sambori 2024, organitzats per la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria – Escola Valenciana. Aquest certamen literari, que arriba a la seua 26a edició, ha tingut la participació de més de 5.500 xiquets i xiquetes de diversos centres educatius de la comarca.

L'acte de lliurament dels guardons es va dividir en dues parts: a les 18.30 hores es van premiar els treballs de l'etapa infantil i del primer cicle de primària; a les 19.30 hores, els del segon cicle de primària, l'ESO i el batxillerat.

En total, s'han atorgat 20 premis individuals, 7 premis col·lectius i el Premi Empar Granell a la Didàctica i Metodologia. A més, es van presentar dos premis del concurs de cartells 2024, destacant entre ells el de la classe de 4 anys del CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona, que ha servit com a imatge del cartell de la Trobada 2024.

El jurat del certamen, format per professors de la comarca, va destacar la dificultat de les deliberacions a causa de l'alt nivell dels treballs presentats.

L'acte, conduït per quatre alumnes de Benissanó, va gaudir les actuacions de la Colla de dolçainers Camp de Túria - Consolat de Mar i de l'Agrupació Vocal Dissonants de l'Eliana.

Els diferents guardons van ser lliurats per Amparo Navarro Bargues, alcaldessa de Benissanó; Alexandra Usó i Cariñena, presidenta d’Escola Valenciana; Marisol Ferrando Pérez i Maria Teresa Sánchez Portolés, regidores de l’Ajuntament de Benissanó; Mar Marco Palacios, directora del CEIP Verge del Fonament de Benissanó; i Minerva Castellano Enguídanos, Eugènia Montesinos Furió i Voro Golfe Cervera, representants de la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria.

El Premi Sambori, promogut per la Fundació Sambori, té com a objectiu fomentar la creativitat artística i imaginativa dels estudiants valencians en els diferents nivells educatius. Aquest certamen literari, amb el suport imprescindible d'Escola Valenciana, defensa els drets lingüístics i la unitat de la llengua, amb l'afany d'augmentar el seu coneixement i ús.

El certamen literari, que té lloc anualment, se celebra arreu del territori valencià gràcies a l'organització i coordinació de les diferents coordinadores que formen part d'Escola Valenciana.

La culminació del Premi Sambori serà amb un acte final on es presentaran els treballs seleccionats de les convocatòries comarcals, programat per al 18 de maig a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

   







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal