Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Acampada Palestina passa a l'interior de la Facultat de Filosofia de la UV: 'No farem cap pas arrere'



Estudiants exigeixen a la Universitat que es posicione contra el "genocidi" a Gaza i trenque els seus vincles amb Israel

Un grup d'estudiants de la Universitat de València (UV) que participa en l'Acampada Palestina UV ha decidit ocupar l'interior de la Facultat de Filosofia. La mesura, segons han informat els propis estudiants, s'ha pres davant la "falta de resposta" per part del Rectorat a les seues demandes de suport al poble palestí i condemna al "genocidi" que Israel està cometent a Gaza.

Els estudiants denuncien que, després de sis dies acampats en l'exterior de l'edifici, no han obtingut cap resposta per part de la rectora, Mavi Mestre, ni de cap altre representant de la universitat. Davant aquesta situació, han decidit prendre la facultat com a mesura de pressió perquè s'atenguen les seues reivindicacions.

Reivindicacions de l'Acampada Palestina UV

Les principals reivindicacions de l'Acampada Palestina UV són les següents:

* Que la UV condemne públicament el "genocidi" que Israel està cometent a Gaza.

* Que la universitat trenque tot tipus de relacions amb institucions i empreses israelianes.

* Que la UV es comprometa a no signar cap acord ni conveni amb institucions israelianes en el futur.

* Que la universitat done suport a la creació d'un comité d'investigació sobre la col·laboració de la UV amb Israel.

* Que la UV finance projectes de cooperació amb universitats palestines.

Crida a la comunitat universitària

En una carta dirigida a la comunitat universitària, l'Acampada Palestina UV ha fet una crida a estudiants, professors i personal de totes les universitats espanyoles perquè s'unisquen al moviment d'acampades universitàries pel poble palestí.

Els estudiants també han demanat a la comunitat universitària que "investigue, identifique i denuncie les diferents formes de col·laboració, relacions i finançament de l'Estat espanyol i de les nostres institucions universitàries amb l'Estat d'Israel".


L'Acampada Palestina UV va començar dilluns passat, 29 d'abril, en solidaritat amb el poble palestí i en protesta contra el "genocidi" que Israel està cometent a Gaza. Des de llavors, els estudiants han estat acampats en l'exterior de la Facultat de Filosofia, on han organitzat diverses activitats de conscienciació.

La decisió d'ocupar la facultat es produeix en un context de creixent tensió en la comunitat universitària valenciana pel conflicte entre Israel i Palestina. En les últimes setmanes, s'han produït diverses manifestacions de suport al poble palestí i de condemna a la política israeliana, tant dins com fora de les universitats.

De moment, la Universitat de València no ha fet cap comentari oficial sobre l'ocupació de la Facultat de Filosofia per part de l'Acampada Palestina UV. S'espera que en les pròximes hores la rectora, Mavi Mestre, faça una declaració sobre aquest tema.

  .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal