Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria d'Educació prohibeix l'ús de mòbils en centres docents no universitaris des del dilluns 6 de maig

La Conselleria d'Educació ha pres la decisió de prohibir l'ús de dispositius mòbils en tots els centres docents no universitaris públics de la Comunitat Valenciana durant tota la jornada escolar. Aquesta mesura, que entrarà en vigor el dilluns 6 de maig, té com a objectiu principal combatre l'assetjament escolar i el ciberassetjament, així com fomentar una major concentració en l'aprenentatge i millorar la convivència escolar.

La prohibició s'aplicarà tant durant les classes lectives com en el recreo i les activitats extraescolars. Els únics casos en què es permetrà l'ús dels mòbils serà per a activitats didàctiques sota la supervisió del docent, o per motius de salut o altres motius autoritzats pel centre.

En cas d'incompliment, el centre educatiu s'encarregarà de retirar el mòbil a l'alumne, custodiar-lo temporalment i retornar-lo al final de la jornada escolar. A més, es duran a terme campanyes de sensibilització i formació a la comunitat educativa sobre l'ús responsable dels mòbils i les xarxes socials.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís de la Conselleria d'Educació per a garantir una educació de qualitat en la qual els alumnes puguen aprendre i desenvolupar-se en un entorn lliure d'assetjament i distraccions.

   Alguns dels estudis en què es basa la prohibició:   

*    Reducció de l'assetjament escolar i el ciberassetjament:    Els mòbils poden ser una ferramenta per a l'assetjament escolar i el ciberassetjament. Amb la prohibició del seu ús, es pretén eliminar un dels canals a través dels quals es pot dur a terme aquest tipus d'abús.

*    Millora de la concentració en l'aprenentatge:    Els estudis han demostrat que l'ús dels mòbils pot perjudicar la concentració i el rendiment acadèmic dels alumnes. La prohibició del seu ús en el centre educatiu pretén crear un entorn més favorable per a l'aprenentatge.

*    Foment de la convivència escolar:    L'ús excessiu dels mòbils pot generar conflictes i problemes de convivència entre els alumnes. La prohibició del seu ús pretén fomentar la interacció cara a cara i la comunicació entre els iguals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal