Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Espanya reconeix Palestina com a Estat i reafirma l'amistat amb Israel enmig de la crisi a Gaza

 Espanya reconeix Palestina com a Estat mentre reafirma la seua amistat amb Israel

El govern espanyol, liderat per Pedro Sánchez, ha anunciat que el 28 de maig aprovarà el reconeixement oficial de Palestina com a Estat. Aquesta decisió es fa en un context de crítiques per part de sectors polítics i organitzacions humanitàries pel que consideren una resposta insuficient davant la situació a Gaza. El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, va reiterar que considera Israel com un Estat "amic", una postura que ja havia expressat en la Conferència de Seguretat de Munic al febrer.

L'anunci espanyol se suma al de Noruega i Irlanda, que també han decidit reconèixer Palestina el mateix dia. El primer ministre noruec, Jonas Gahr Stoere, va destacar la necessitat d'una solució basada en dos estats amb fronteres anteriors a 1967, mentre que el primer ministre irlandès, Simon Harris, va descriure aquesta decisió com un "dia històric per a Palestina". Tot i aquestes mesures, Israel ha convocat els seus ambaixadors a Noruega i Irlanda per consultes, mostrant la seua disconformitat amb aquestes decisions.

La situació a Gaza continua sent crítica, amb informes recents que eleven a 29.500 les víctimes mortals i 69.737 els ferits des del començament dels atacs israelís. La Cort Internacional de Justícia ha ordenat a Israel que prenga mesures immediates per prevenir actes de genocidi i garantir la distribució d'ajuda humanitària a Gaza. Malgrat això, les accions militars continuen, amb denúncies de noves massacres en camps de refugiats i un augment en les protestes globals contra les accions d'Israel, que es beneficien del suport del govern dels Estats Units.

Aquesta setmana, el Parlament Europeu discutirà la situació a Gaza i les acusacions de genocidi per part d'Israel, mentre les manifestacions continuen arreu del món per denunciar les accions israelianes. La resposta de la comunitat internacional es manté dividida, amb 143 països reconeixent Palestina com a Estat i altres considerant seguir aquest camí en les pròximes setmanes.

                                



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal