Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Espanya, Noruega i Irlanda reconeixeran l'Estat Palestí el 28 de maig

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que Espanya procedirà al reconeixement de Palestina com a Estat el pròxim 28 de maig en el Consell de Ministres, arran de l'acord assolit entre el PSOE i Sumar en aquest sentit.

L'anunci s'ha fet durant el Ple del Congrés dels Diputats, complint així amb la promesa que el Govern reconeixeria l'Estat palestí abans del mes de juliol.

Aquesta informació ha estat corroborada també pels governs de Noruega i Irlanda aquest mateix matí. D'aquesta manera, el 28 de maig Espanya se sumarà a Noruega i Irlanda en el reconeixement de l'Estat Palestí, unint-se als ja 146 països que han reconegut oficialment Palestina.

Segons Pedro Sánchez, aquest reconeixement no significa estar en contra de ningú, sinó reconèixer la realitat i donar drets a aquells que estan patint en aquests moments, creant esperança per al futur i intentant trencar la falta d'esperança i la màquina d'odi que suposa l'actitud de Netanyahu. En lloc d'utilitzar el dret de defensa que té reconegut, Netanyahu està masacrant ciutadans i ciutadanes de Gaza, incloent nens i ancians, amb una enorme destrucció i fam com a eina de guerra. Fins al punt que el Fiscal del Tribunal Penal Internacional ha ordenat la detenció de Netanyahu i dels líders de Hamas que van segrestar i matar el 7 d'octubre passat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal