Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau impulsa la igualtat amb un taller de llenguatge inclusiu i no sexista

 Una iniciativa per a promoure la igualtat de gènere

En la vesprada d'ahir, l'Espai Co-Working d'Olocau va acollir un taller dirigit a personal de l'Ajuntament i membres de Protecció Civil centrat en l'ús d'un llenguatge inclusiu i no sexista. Aquest taller va comptar amb la presència de la regidora de Sanitat, Serveis Socials, Benestar Animal, Igualtat i Dona, Olga Brínquez; el regidor de Voluntariat Mediambiental, Agricultura, Energies renovables i Recollida de residus sòlids urbans, Juan González; i l'alcalde, Antonio Ropero.

Objectius del taller

Els objectius d'aquesta iniciativa incloïen la conscienciació sobre la importància del llenguatge inclusiu per a promoure la igualtat de gènere, el desenvolupament d'habilitats per a utilitzar-lo en la comunicació oral i escrita, així com la seua integració en documents i comunicacions institucionals. També es va abordar l'establiment de mecanismes d'avaluació. Els temes tractats en el taller van ser el llenguatge i el gènere, amb especial èmfasi en l'androcentrisme lingüístic, el sexisme en el llenguatge i el llenguatge inclusiu.

 Desenvolupament del taller

El taller va ser impartit per Eli García Busnadiego, de Elig Consultoría, i va ser organitzat per l'Ajuntament d'Olocau i la seua Regidoria d'Igualtat i Dona amb la col·laboració del pacte d'estat contra la Violència de Gènere. Segons va afirmar l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, aquesta formació “és una mostra més del treball que la Corporació Municipal realitza per fomentar la igualtat en tots els àmbits; en aquesta ocasió, en un aspecte tan important com el llenguatge emprat en el dia a dia de l'Ajuntament”.

Reforçant la igualtat a través del llenguatge

Aquest taller forma part de les accions que l'Ajuntament d'Olocau està duent a terme per a promoure la igualtat de gènere en la seua comunitat. La iniciativa subratlla la importància del llenguatge com a eina per a construir una societat més justa i equitativa, on el respecte i la inclusió siguen pilars fonamentals.

   





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal