Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Pla Simplifica de la Generalitat Valenciana: Més eficiència administrativa per a empreses. També per a les persones?

   Aprovarà un Decret-Llei per al conjunt d'entitats de la Comunitat que eliminarà o modificarà 28 lleis, 46 decrets i 448 articles

   Amb tot això, Mazón ha remarcat que es tracta de "disminuir els temps d'espera" i "simplificar els procediments administratius", per la qual cosa es comptarà amb l'última tecnologia i es reduirà el termini màxim de tramitació i resolució genèric a tres mesos.

El Pla Simplifica de la Generalitat Valenciana: Més eficiència administrativa per a empreses. També per a ciutadans?

La Generalitat Valenciana està impulsant el Pla Simplifica 2024-2026 per a transformar l'administració pública i fer-la més eficient i accessible per a empreses i ciutadans de la Comunitat. Aquest pla contempla mesures com la potenciació de la declaració responsable, la creació d'una finestreta única i la integració de la tramitació robotitzada a través de sistemes d'intel·ligència artificial. L'objectiu és "reduir les traves burocràtiques" i aconseguir "una major transparència i rendició de comptes".

I, les persones que més necessiten la rapidessa, els vulnerables?

Tot i que el Pla Simplifica presenta novetats significatives per a les empreses, com la declaració responsable i la finestreta única, alguns experts advoquen perquè aquestes mesures s'estenguen també als ciutadans més vulnerables que necessiten ajudes urgents de l'administració. Cal vigilar que la simplificació administrativa no supose una baixada dels controls preventius.

El Pla que explica la Generalitat.

El Pla Simplifica 2024-2026 impulsat per la Generalitat Valenciana té com a finalitat "deixar arrere el model antiquat" i obtenir una administració pública "més eficient i accessible al servei dels ciutadans de la Comunitat Valenciana". Entre les principals mesures que contempla aquest pla destaquen:

- La potenciació de la declaració responsable per sobre de la llicència per a obrir un negoci. Segons el president de la Generalitat, Carlos Mazón, això permetrà "des del primer dia obrir la persiana, començar l'activitat i generar riquesa".

- La creació d'una finestreta única per als projectes d'interés estratègic, que permetrà als titulars d'aquests projectes disposar d'una sola interlocució i una tramitació urgent i preferent.

- La integració de la tramitació robotitzada a través de sistemes d'intel·ligència artificial, amb la finalitat de "disminuir els temps d'espera" i "simplificar els procediments administratius".

- La creació de l'Oficina de Simplificació Administrativa i Govern de la Dada per a l'"eliminació de les càrregues administratives innecessàries" i l'engegada de la "dada única" per a totes les administracions.

- La col·laboració amb les entitats locals perquè puguen adaptar els seus sistemes a les exigències d'aquesta llei de simplificació.

Segons Mazón, aquest pla beneficiarà "tres pilars: les empreses, els ciutadans i la mateixa administració, que ha de corresponsabilitzar-se".

A la espera de revisar que les persones també tindran les mateixes avantatges

No obstant això, alguns experts advoquen perquè les mesures de simplificació administrativa també s'estenguen als ciutadans més vulnerables que necessiten ajudes urgents de l'administració. Cal vigilar que aquesta simplificació no supose una baixada dels controls preventius, per tal que l'administració no es convertisca en un simple "Vist i Plau" per a qualsevol sol·licitud empresarial.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal