Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO i UGT signen hui l'acord amb Yolanda Díaz de la reforma del subsidi d'atur


Les dues principals confederacions sindicals d'Espanya, CCOO i UGT, han aprovat la reforma del subsidi per desocupació en una mostra d'unitat que culmina amb la signatura de l'acord amb la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

L'acord, que es signarà al migdia de hui, representa un pas significatiu en el marc del diàleg social, després de l'acceptació per part dels òrgans de direcció sindical. Aquesta decisió obre pas a una reforma que incorpora diverses novetats destinades a millorar la protecció dels treballadors en situació d'atur.

Una de les principals modificacions és la possibilitat de compatibilitzar el subsidi assistencial amb una ocupació per un període de fins a 180 dies, sense reducció de la quantia. A més, es permetrà simultaniejar la prestació contributiva amb un salari des del primer any de percepció de l'atur.

La reforma també inclou altres mesures com la simplificació dels tràmits administratius per accedir al subsidi, l'eliminació del mes d'espera per a les persones que hagen esgotat la prestació contributiva, i el manteniment en el 125% del salari mínim interprofessional (SMI) de la base de cotització per als subsidis de majors de 52 anys.

Pel que fa a les quanties, es manté la millora establerta en la proposta anterior, establint-se tres trams durant els primers 12 mesos de percepció del subsidi. Així, es començarà amb el 95% de l'Iprem durant els primers sis mesos, reduint-se progressivament fins a l'80% durant la resta de la durada de la prestació.

La reforma amplia també els col·lectius que poden accedir al subsidi, incloent-hi persones víctimes de violència de gènere o sexual, emigrants retornats, menors de 45 anys sense càrregues familiars i treballadors eventuals agraris de tot l'Estat.

Altres aspectes destacats de la reforma inclouen l'eliminació dels subsidiaris parcials per als treballadors a temps parcial, la facilitació de l'accés al subsidi per a persones amb menys de 12 mesos cotitzats, i la introducció de mecanismes de reserva de polítiques actives d'ocupació per a majors de 52 anys.

Així, la reforma del subsidi per desocupació, que ara compta amb el suport de CCOO i UGT, representa un pas significatiu en la millora de la protecció dels treballadors en situació d'atur i en la promoció de mesures destinades a garantir una transició més suau cap a la reinserció laboral.

   

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal