Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Escola Canta 2023/2024: Un Encontre Musical Inter-Generacional a Llíria
Més de 1.000 escolars, acompanyats per la Banda UDP, han interpretat la cantata "Els súper ODS: Aventura 2030"

Un any més, el pavelló Pla de l’Arc de Llíria ha sigut l'escenari del concert de clausura de “L’Escola Canta”, del curs 2023/2024. Aquest projecte forma part d'Escolarts, promogut per la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa de la Generalitat i el CEFIRE artístic-expresiu, amb la participació de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de la localitat.

Més de 1.000 escolars, de 3r a 6è de Primària, han format un cor per interpretar la cantata “Els súper ODS: Aventura 2030”, acompanyats musicalment per la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos dirigida per Antonio Alapont. L'obra d'aquesta edició té música de la compositora Mª José Belenguer i lletra del Servei d’Innovació.

Aquest matí s'ha celebrat la primera sessió dirigida a l'alumnat dels centres educatius, i aquesta vesprada, a les 19.00 hores, es repetirà l'actuació per al públic en general.

El cor escolar, dirigit pel seu professorat, estava format per alumnes de 19 centres educatius dels municipis de Llíria (CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent i CIEM Unió Musical); Benaguasil (CEIP Luis Vives); Bétera (CEIP Lloma del Mas); Bugarra, Gestalgar i Domeño (CRA Baix Túria); la Pobla de Vallbona (CEIP El Campés); l’Eliana (CEIP L’Olivera i CEIP Verge del Carme); Marines (CEIP Castillo del Real); Olocau (CRA Alt Carraixet); Riba-roja (CEIP Camp de Túria); Sant Antoni de Benaixeve (CEIP 8 d’abril i CEIP La Sabina); Serra (CEIP Sant Josep); Vilamarxant (CEIP Horta Major); Casinos (CEIP La Pau); i Paterna (CEIP El Parque i CEIP Torre de Paterna).

L'alcalde Joanma Miguel i la regidora d'Educació, Juani García, juntament amb altres representants municipals, han assistit a la cantata que compta de nou amb el suport de l'Ajuntament edetà.

Juani García ha destacat que aquest projecte educatiu de caràcter musical i escènic “ofereix un encontre intergeneracional que reuneix als nostres joves amb les persones majors de la Banda UDP, a més de transmetre un missatge de conscienciació social centrat enguany en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

A més, la iniciativa “L’Escola Canta” pretén promoure l'ús del valencià des de la creativitat artística, fomentar l'ensenyament musical, el coneixement del patrimoni musical valencià i d'altres cultures, i la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i mostrar-les a la societat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal