Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve aprova Mesures d'accessibilitat al CEIP 8 d'abril

La dinàmica del debat municipal a l'ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve generat en un ambient tens

La proposta presentada per GuanyemSab, que buscava millorar la seguretat i l'accessibilitat en els passos de vianants, la vigilància policial i l'increment de places d'aparcament per a persones amb discapacitat, a l'entorn del col.legi 8 de abril, concretament al carrer Griva, va ser aprovada per unanimitat, però no sense un debat acalorat.

El debat va prendre un gir quan un dels regidors del PP i membre del govern, P.Pérez, va fer una intervenció que molts van considerar desafortunada. Començà dirigint-se al regidor de GuanyemSab Pau Andres, Va argumentar que la proposta era innecessària, ja que el govern ja estava implementant mesures similars, tot i que finalment va votar a favor, amb una expressió col·loquial que va sorprendre a molts: "torna-li la trompa al xic". Aquesta frase va ser interpretada com un intent de menysprear l'esforç i de reiterar el seu anterior argument que GuanyemSab copiava les coses que ells (el govern) ja estaven fent.

La situació es va complicar encara més quan el mateix regidor va confondre els noms dels carrers Griva i 8 d'abril, amb afirmacions incorrectes sobre el nombre de passos de vianants existents, inclús com si foren informes de la Policia Local. Aquest error va ser assenyalat tant per AiSAB com per Celda, el membre del PP que no forma part del govern, i per GuanyemSab, que va insistir en la necessitat de les seues propostes.

Finalment, la intervenció de l'alcaldessa, que va defensar els regidors del PP del seu govern (enfront de l'altre regidor del PP- Celda-) i el seu programa, va accelerar la votació, que va resultar ser unànime. Tot i això, la tensió generada per les intervencions prèvies va deixar una empremta en la sessió.

Finalment un resultat positiu

El resultat és, per tant: que després del debat la moció, presentada per GuanyemSAB, ha comptat amb el vistiplau de l'equip de govern (2 regidors del PP i l'alcaldessa d'UCIN i els 2 de Vox amb delegacions) i la resta de formacions polítiques amb representació (AISAB, GuanyemSAB,  i el regidor del PP que no està en el govern). La mateixa pretén millorar la mobilitat dels usuaris en el centre i frenar els embossos i els estacionaments indeguts que es produeixen en els seus voltants en les hores d'entrada i eixida de l'alumnat.

Entre les actuacions previstes en la moció està contemplat incrementar el nombre de places reservades a l'estacionament de persones amb discapacitat al carrer Griva, així com l'augment de la vigilància per a garantir el bon ús d'aquestes.

A aquesta actuació se suma la instal·lació de defenses, també propostes per GuanyemSab per a protegir els passos de vianants confrontants al centre i l'adequació d'almenys un lavabo del gimnàs del CEIP 8 d'abril.

En aquesta línia, el regidor de Seguretat a l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, Pedro Pérez, ha subratllar  que “excepte emergències la policia ja regula cada matí l'accés als centres escolars, situant-se en els punts estratègics i més conflictius”. Així mateix, l'edil va anunciar que “s'instal·larà un pas de vianants intel·ligent en una de les interseccions més grans de la zona, que il·luminarà l'encreuament amb l'objectiu de redoblar la seguretat”.

  Al final pots veure el video d'eixa intervenció:

El video comença en el punt 1h:13

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal