Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'activació del Sistema GUARDIAN i els bombers contenen l'Incendi del parc natural del Túria en Riba-roja

   

 projecte en funcionament davant de l'incendi en Masia de Traver

Un incendi forestal que sempre és potencialment devastador en el parc natural del Túria va ser controlat i extingit gràcies a l'exitosa activació del Sistema Guardian i dels Bombers que pogueren actuar durament. Aquesta ràpida i eficaç resposta ha evitat una catàstrofe ambiental i ha protegit la fauna, la flora i els habitatges propers al parc. Gràcies a la immediata posada en marxa del sistema Guardian, els Bombers han pogut arribar i treballar durament, però amb moltes més possibilitats de frenar l'avanç de l'incendi pegat a les cases de Masia de Traver, a pesar el la qual cosa 40 habitatges van haver de ser desallotjades.

    

La mateixa àrea el dia de la inauguració del projecte

La jornada del 25 d'abril, el parc natural del Túria va estar amenaçat per un incendi forestal que es va iniciar a Riba-roja de Turia, prop de Masia de Traver, posant en perill la seua biodiversitat i les propietats i vides de veïnes. Gràcies a la promptitud i eficàcia dels equips de GUARDIAN, l'incendi va ser neutralitzat pels Bombers que en un esforç també molt important aconseguiren parar-lo abans que pogués causar danys irreparables. Finalment ha cremat tres hectàrees i es valora que pot haver sigut intencionat.

El Sistema Guardian, basat en la prevenció i el reciclatge d'aigües de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR), ha demostrat ser una eina vital en la protecció del medi ambient i la seguretat dels municipis afectats. Aquest projecte ha estat implementat amb èxit a Riba-roja, Paterna, La Vallesa, La Canyada i parcialment a L'Eliana, salvaguardant així un ampli territori de possibles desastres naturals.

No obstant aixó, municipis com Sant Antoni de Benaixeve es troben sense la mateixa protecció  davant del risc d'incendis forestals, sense cap sistema de prevenció en funcionament. Aquesta situació  especialment en zones properes com les urbanitzacions de Colinas mou que l'Associació de Veïns de Colinas en el municipi de Sant Antoni ha expressat la seua preocupació i la necessitat urgent d'establir mesures preventives per a evitar possibles tragèdies.

En conclusió, l'èxit de l'activació del Sistema Guardian ha demostrat la importància de la prevenció i la innovació en la protecció dels parcs naturals i les comunitats locals. No obstant això, queda palesa la necessitat d'expandir aquestes iniciatives a tots els municipis afectats per a garantir la seguretat i el benestar dels seus habitants.

EL PROJECTE GUARDIAN

El Projecte GUARDIAN és una iniciativa innovadora i crucial per a la protecció del medi ambient i la seguretat de les comunitats locals enfront dels incendis forestals. Aquest projecte, implementat en diversos municipis com Riba-roja, Paterna, La Vallesa, La Canyada i parcialment a L'Eliana, té com a objectiu principal la prevenció i el control dels incendis a través d'un sistema avançat de gestió de recursos hídrics.

La base del Projecte GUARDIAN radica en l'ús eficient i sostenible de l'aigua, específicament a través del reciclatge d'aigües residuals de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR). Aquestes aigües reciclades s'utilitzen com a recurs vital per a la prevenció d'incendis, ja que es destinen al reg de zones verdes i a la creació de barreres d'aigua al voltant de les àrees forestals vulnerables.

A més de la utilització d'aquest recurs hídric, el Projecte GUARDIAN també implica la implementació de sistemes de vigilància i detecció precoç d'incendis, així com la coordinació estreta amb els equips de bombers i altres organismes de gestió d'emergències. Aquest enfocament integral i preventiu permet una resposta més eficaç i ràpida davant de les situacions d'emergència, minimitzant els danys ambientals i protegint les vides i les propietats dels habitants.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal