Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Tribunal Suprem anul·la part del reial decret del Govern que limita la publicitat en el joc i les apostes 'en línia'

   Considera que determinades limitacions o prohibicions establides en la norma "manquen de la necessària cobertura legal"

El Tribunal Suprem ha emés una sentència que anul·la diversos articles del reial decret 958/2020 de comunicacions comercials de les activitats del joc. Aquesta normativa, que tenia com a objectiu limitar la publicitat del joc i les apostes 'en línia', ha sigut objecte de crítiques des de diferents àmbits.

Segons la decisió del Tribunal Suprem, determinades limitacions o prohibicions establides en aquest decret "manquen de la necessària cobertura legal". Entre els articles anul·lats es troben els relacionats amb les activitats de promoció dirigides a nous clients, l'ús de personatges famosos en la publicitat i la difusió de comunicacions comercials a través de servicis de la societat de la informació.

Aquesta decisió respon a un recurs presentat per l'Associació Espanyola de Joc Digital, el qual va impugnar el text aprovat el novembre de 2020. El Tribunal ha desestimat el recurs respecte d'altres preceptes reglamentaris, considerant-los proporcionals i amb suficient cobertura legal.

Aquesta sentència ha generat diverses reaccions en el sector del joc i les apostes 'en línia', així com en els sectors relacionats amb la regulació i el consum. És important destacar que aquesta anul·lació parcial del decret pot tenir repercussions significatives en la manera com es gestiona la publicitat d'aquestes activitats i en la seua regulació futura.

En conclusió, la decisió del Tribunal Suprem suposa un pas rellevant en el debat sobre la regulació de la publicitat del joc i les apostes 'en línia', obrint la porta a possibles canvis en la legislació vigent i a una revisió més exhaustiva del marc normatiu en aquest àmbit.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal