Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió Cívica per la Memòria defensarà el 14 d'abril el Paredó d'Espanya 'en perill' per la Llei de Concordia


      


La Comissió Cívica per la Memòria, Dignitat i els Valors Constitucionals, recentment constituïda, es concentrarà el pròxim 14 d'abril en el Paredó d'Espanya de Paterna per reivindicar aquest espai com a Lloc de la Memòria de primer ordre i reclamar-ne la recuperació davant "el perill que corre per la falsa Llei de la Concordia del PP i Vox". Així ho han anunciat en roda de premsa el president del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica (GPRMH), Matías Alonso, acompanyat pel secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, i la secretària general de CCOO PV, Ana María García Alcolea.

Els membres de la Comissió han destacat que la llei del PP i Vox "només és un rentat de cara al franquisme" i adverteixen: "Concordia no és oblit, silenci ni sumissió". Per això, fan una crida a la societat civil perquè participen en aquest acte el 14 d'abril per "protegir els avanços aconseguits en 45 anys de democràcia" i sumar-se a aquest front cívic "contra l'agressió en potència als valors democràtics" que suposen les cinc lleis anunciades pel PP i Vox.

El president del GPRMH ha destacat que han obtingut "en temps real" que la societat valenciana mostre el seu rebuig a aquesta "bateria d'amenaçes" del PP i Vox, que "no només afecta el memorialisme amb aquesta Llei de la Concordia", sinó que "també amenaça l'ensenyament del valencià o els mecanismes de control antifrau i anticorrupció".

La Comissió té com a objectiu "protegir els llocs de la memòria emblemàtics en la història contemporània" i coordinar-se amb altres comunitats "on la dreta i la ultradreta practiquen la mateixa política". A més, consideren "una fal·làcia" la justificació del PP i Vox pel canvi de Llei per incloure noves víctimes com les de l'ETA quan ja tenen una llei pròpia. "Pretenen diluir les víctimes que encara necessiten ajuda, les víctimes d'un altre terrorisme, que és el terrorisme d'Estat", ha recriminat Alonso.

Per la seua banda, el secretari d'UGT, Ismael Sáez, recalca la necessitat de "reivindicar la memòria històrica, el que de veritat ha succeït al nostre país, el que no hauríem d'oblidar" i "defensar la dignitat de les víctimes, tot allò que la Transició espanyola ha deixat pendent".

La secretària general de CCOO PV ha subratllat que "no val dir que avui tenim un govern il·legítim i que avui al nostre país tenim una dictadura", perquè "si això fos així les entitats que conformen la comissió estarien reprimides, perseguides, a la presó, il·legalitzades". Per això, destaca la importància d'estar presents en l'acte del 14 d'abril i "continuar lluitant perquè aquesta ignomínia no continue endavant".

La comissió cívica continua oberta per a l'adhesió de noves persones i entitats, havent-se sumat ja diverses organitzacions i figures destacades. En l'acte es llegirà un manifest en el qual adverteixen que amb la Llei de la Concordia "decauran immediatament totes les activitats" que estan en curs i que no tinguen a veure amb les exhumacions. A més, consideren que aquesta llei suposa "una manipulació i un gir de 180º en la historiografia amb fal·làcies com 'recuperar les víctimes de la república' i ataca les Lleis de memòria vigents".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal