Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV presenta mocions contra el 'colp' de PP i Vox al valencià i la memòria democràtica

Morant marca el full de ruta dels socialistes valencians per a les properes setmanes en la seua estrena al capdavant de l'executiva

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha decidit prendre accions davant el que consideren un "molt roin cop" perpetrat pel Partit Popular (PP) i Vox contra el valencià i la memòria democràtica de la regió. Així, el PSPV presentarà mocions en tots els ajuntaments valencians per expressar el seu rebuig a les propostes de llei presentades pels dos partits mencionats.

La decisió es va prendre durant la primera reunió de la Comissió Executiva Nacional dels socialistes valencians, presidida per Diana Morant, ministra de Ciència i nova líder del partit. Aquesta reunió marca l'inici de la gestió de Morant al capdavant de l'executiva del partit després de ser ratificada fa dues setmanes en el congrés extraordinari de Benicàssim.

La proposta del PP i Vox per derogar les lleis autonòmiques de plurilingüisme i memòria democràtica, així com altres canvis relacionats amb transparència i la reforma de la radiotelevisió pública À Punt, ha despertat la preocupació dels socialistes valencians. Rubén Alfaro, portaveu del PSPV, ha expressat aquesta preocupació davant el que considera una "involució democràtica" per part dels socis del Consell.

Alfaro ha denunciat que el PP, amb l'ajuda de Vox, està atacant la cultura i la llengua valenciana. En relació amb la proposta de derogació de la llei de memòria democràtica, ha destacat que aquesta acció va en contra del reconeixement del que va suposar un temps fosc a Espanya. Respecte a la resposta del Govern espanyol, el PSPV ha manifestat el seu suport a les accions que puga emprendre per evitar que aquestes propostes arriben a bon port.

Pel que fa a la "mal anomenada llei de concòrdia", Alfaro ha lamentat que posa en perill el treball científic dels historiadors sobre la Guerra Civil i la dictadura. Respecte a altres propostes com la llei de "llibertat educativa", que pretén derogar la de plurilingüisme, el PSPV ha expressat les seues preocupacions sobre els canvis en matèria de transparència i rendició de comptes.

En la resolució aprovada per l'executiva del PSPV, es demana la retirada de les cinc proposicions de llei presentades a Les Corts, al mateix temps que s'expressa suport a les lleis i normes que garanteixen els drets de les víctimes de la Guerra Civil, dels infants per estudiar en valencià, la pluralitat i independència dels mitjans de comunicació públics valencians i els mecanismes per controlar l'acció política i prevenir la corrupció.

Finalment, sobre la carta enviada pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, a la nova líder del PSPV per a una reunió institucional, el portaveu socialista ha informat que es coordinarà una data per a aquest encontre, tot i que encara no s'ha fixat una data concreta.

Aquestes accions del PSPV reflecteixen una resposta contundent davant del que consideren una amenaça per a la identitat i la memòria democràtica del País Valencià. La defensa del valencià i la preservació de la història democràtica són pilars essencials per a la cohesió i el desenvolupament de la societat valenciana.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal