Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil inicia el projecte Yepic per implicar la joventut en assumptes europeus

L'Ajuntament de Benaguasil ha anunciat el llançament del projecte Yepic (Youth Engagement in European Affairs), una iniciativa que té com a objectiu principal involucrar a la joventut del municipi en els assumptes europeus i en l'Agenda 2030. Aquest projecte, finançat pel programa Erasmus + a través del INJUVE amb un pressupost de 21.121 euros, celebrarà la seua primera activitat durant aquest mes d'abril.

El Yepic neix com a resposta a les conclusions extretes del projecte BRIDGE 2030 i a la creixent demanda dels joves de Benaguasil de participar en activitats relacionades amb aquest àmbit. Aquest és el segon projecte que Benaguasil posa en marxa sota aquesta convocatòria, continuant els èxits obtinguts amb el projecte BRIDGE2030, que va permetre als joves del municipi formar-se en els ODS i proposar iniciatives per aconseguir l'Agenda 2030 a Benaguasil.

Yepic té com a objectiu principal acostar als joves al cor d'Europa i a l'Agenda 2030. A través de diverses activitats i esdeveniments, els participants treballaran per generar idees i iniciatives que busquen un desenvolupament econòmic, social i mediambiental sostenible per al municipi.

El projecte comptarà amb la participació de 50 joves de 13 a 18 anys, els quals desenvoluparan habilitats de gestió de projectes, comunicació, xarxes, disseny de contingut digital i màrqueting. Les activitats del Yepic giraran entorn de quatre eixos principals.

La primera d'aquestes activitats serà "Unveiling the European Union and the SDG", que oferirà als joves una primera presa de contacte amb la Unió Europea, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Seguidament, la segona activitat, "Building Our Town’s Sustainable Future", estarà centrada en el sector empresarial local i la sostenibilitat ambiental.

En tercer lloc, es durà a terme l'"Action Lab: Benaguasil’s youth voice", un espai de debat estructurat on els joves presentaran les seues propostes sobre mesures de sostenibilitat a les autoritats locals. La iniciativa guanyadora d'aquesta activitat es presentarà al Diàleg de la Unió Europea amb la Joventut a Espanya.

Finalment, la quarta activitat, "Benaguacil’s EuroQuest: Youth Invasion of Brussels!", permetrà a deu dels cinquanta joves participants viatjar a Brussel·les per conéixer les institucions europees i presentar els projectes desenvolupats durant el Yepic.

El regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano, ha destacat la importància d'aquest projecte com a eina per a la formació i participació dels joves de Benaguasil en els assumptes europeus, reafirmant el compromís de l'Ajuntament amb les noves generacions.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal