Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria celebra l'Any Estellés en el centenari del seu naixement

 El Ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per majoria una moció per a declarar el 2024 com a "Any Estellés" en commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. La proposta, impulsada pels grups PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Podem, ha rebut el suport del PP i el vot en contra de Vox.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és reivindicar i promocionar la figura d'Estellés, un dels poetes, escriptors i periodistes valencians més destacats del segle XX. La seua àmplia producció literària, que inclou obres com "Llibre de meravelles", "Coral romput", l'ha convertit en un referent de la literatura valenciana contemporània.

  Reconeixement a la tasca d'Estellés  

La moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destaca la importància de l'obra d'Estellés en la cultura valenciana. El text reconeix al poeta com "un dels exponents més significatius de la nostra literatura contemporània", i assenyala que la seua obra "ha contribuït a la construcció d'una identitat cultural valenciana pròpia".

A més, la moció insta al Consell de la Generalitat a declarar el 2024 com a "Any Estellés" i a organitzar un cicle d'activitats per a posar en valor el paper i la importància del poeta valencià en el context de la literatura catalana.

  L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat "la sensibilitat" del municipi cap a la cultura valenciana i ha subratllat la importància de reconèixer la tasca d'Estellés:   "La seua obra és un llegat immens que forma part del nostre patrimoni cultural, i és per això que hem de celebrar el seu centenari amb un programa d'activitats a l'altura".


  #AnyEstellés #RibaRojaDeTuria #CulturaValenciana #VicentAndrésEstellés

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal