Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manel Arcos presenta 'Històries de roders contades a boca de canó' a Olocau

En la vesprada d'ahir, Olocau va ser l'escenari de la presentació del llibre 'Històries de roders contades a boca de canó', un acte organitzat per l'Institut d'Estudis Comarcals (IDECO) Camp de Túria amb la col·laboració de l'Ajuntament, en què l'autor, Manel Arcos, va oferir una explicació propera i amena d'una obra centrada en el bandolerisme valencià.

L'esdeveniment, celebrat a la Biblioteca Municipal, va començar amb la introducció de Xelo Tomàs, presidenta de l'IDECO, sobre el llibre i la trajectòria d'Arcos, periodista, escriptor, editor i investigador d'història contemporània especialitzat en el fenomen dels 'roders'.

A continuació, l'autor d'Oliva va iniciar la seua intervenció detallant com, en l'any 2004, va despertar el seu interés per la recerca històrica, el que el va portar a aprofundir en les vides dels bandolers de la nostra terra. En aquest sentit, Arcos va recalcar la importància d'indagar i contrastar la informació davant de la versió oficial de l'època. A més, va subratllar el fet que en obres com 'Històries de roders contades a boca de canó', els lectors poden trobar una panoràmica del segle XIX sobre aspectes com la política, la societat, la llengua o el territori.

Pel que fa al llibre, l'autor va destacar que es tracta d'una recerca sobre el bandolerisme valencià que abasta una àmplia part de la Comunitat Valenciana, que combina la paraula i la imatge (amb fotografies i il·lustracions d'un gran interés) i que l'organització dels 18 capítols com a 18 històries tancades permet que l'obra no seguisca un relat lineal. Durant la seua exposició, hi va haver espai també per a les intervencions i les preguntes del públic, així com per a la lectura d'alguns fragments sobre moments impactants i anècdotes de 'roders' convertits en llegenda com 'el Valent', 'el Frare','Pepurro' o 'el Llanterner'.

Entre les persones presents, es trobaven els regidors Pascual Esteve, Desa Vilaplana i Olga Brínquez, i l'alcalde, Antonio Ropero, qui va agrair a Xelo Tomàs "per portar-nos un nou acte cultural i pel carinyo que l'IDECO té al nostre poble". També va aprofitar per a reconéixer "l'extraordinari treball investigador de Manel Arcos, qui ens ha acostat una part molt important de la nostra història amb la seua presentació i amb la seua obra", i per destacar que "comptar amb esdeveniments d'aquest tipus és un honor, i un exemple del ferm compromís d'Olocau amb la cultura".


Etiquetes: #Olocau #BandolerismeValencià #HistòriesdeRoders #Cultura #Presentacióllibre


     Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon