Manel Arcos presenta 'Històries de roders contades a boca de canó' a Olocau Manel Arcos presenta 'Històries de roders contades a boca de canó' a Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manel Arcos presenta 'Històries de roders contades a boca de canó' a Olocau

En la vesprada d'ahir, Olocau va ser l'escenari de la presentació del llibre 'Històries de roders contades a boca de canó', un acte organitzat per l'Institut d'Estudis Comarcals (IDECO) Camp de Túria amb la col·laboració de l'Ajuntament, en què l'autor, Manel Arcos, va oferir una explicació propera i amena d'una obra centrada en el bandolerisme valencià.

L'esdeveniment, celebrat a la Biblioteca Municipal, va començar amb la introducció de Xelo Tomàs, presidenta de l'IDECO, sobre el llibre i la trajectòria d'Arcos, periodista, escriptor, editor i investigador d'història contemporània especialitzat en el fenomen dels 'roders'.

A continuació, l'autor d'Oliva va iniciar la seua intervenció detallant com, en l'any 2004, va despertar el seu interés per la recerca històrica, el que el va portar a aprofundir en les vides dels bandolers de la nostra terra. En aquest sentit, Arcos va recalcar la importància d'indagar i contrastar la informació davant de la versió oficial de l'època. A més, va subratllar el fet que en obres com 'Històries de roders contades a boca de canó', els lectors poden trobar una panoràmica del segle XIX sobre aspectes com la política, la societat, la llengua o el territori.

Pel que fa al llibre, l'autor va destacar que es tracta d'una recerca sobre el bandolerisme valencià que abasta una àmplia part de la Comunitat Valenciana, que combina la paraula i la imatge (amb fotografies i il·lustracions d'un gran interés) i que l'organització dels 18 capítols com a 18 històries tancades permet que l'obra no seguisca un relat lineal. Durant la seua exposició, hi va haver espai també per a les intervencions i les preguntes del públic, així com per a la lectura d'alguns fragments sobre moments impactants i anècdotes de 'roders' convertits en llegenda com 'el Valent', 'el Frare','Pepurro' o 'el Llanterner'.

Entre les persones presents, es trobaven els regidors Pascual Esteve, Desa Vilaplana i Olga Brínquez, i l'alcalde, Antonio Ropero, qui va agrair a Xelo Tomàs "per portar-nos un nou acte cultural i pel carinyo que l'IDECO té al nostre poble". També va aprofitar per a reconéixer "l'extraordinari treball investigador de Manel Arcos, qui ens ha acostat una part molt important de la nostra història amb la seua presentació i amb la seua obra", i per destacar que "comptar amb esdeveniments d'aquest tipus és un honor, i un exemple del ferm compromís d'Olocau amb la cultura".


Etiquetes: #Olocau #BandolerismeValencià #HistòriesdeRoders #Cultura #Presentacióllibre


     



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal