Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IVAM s'endinsa en 'l'univers quàntic' de Llorenç Barber a través d'una exposició d'escolta

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) presenta una immersió en l'univers quàntic de l'artista valencià Llorenç Barber a través de l'exposició 'Llorenç Barber. Arxiu d'escoltes'. La mostra, que romandrà oberta des del 8 de febrer fins al 16 de juny, ofereix als visitants l'oportunitat d'explorar més de 7.000 documents que configuren l'arxiu personal de l'artista, que inclou partitures, fullets, pòsters i un centenar de publicacions.

La directora de l'IVAM, Nuria Enguita, destaca la importància de Llorenç Barber com un dels artistes sonors més rellevants del país, subratllant la seua contribució tant a la creació d'art sonor com a la difusió del treball i la investigació en aquest àmbit. Barber ha estat pioner no només en la seua creació artística sinó també en l'organització de certàmens musicals a la Comunitat Valenciana, com Actum i el Taller de Música Mundana.

El comissari de l'exposició, Lorenzo Sandoval, destaca la dificultat de traslladar el treball de Barber, atés que les condicions de producció impliquen desafiaments tècnics. Sandoval ressalta la plurifocalitat de l'obra de l'artista, que va més enllà dels límits tradicionals entre art, música i context.

Montserrat Palacios, també comissària, destaca la peculiaritat de l'obra i de la forma d'expressió artística de Llorenç Barber, que es diferencia d'altres artistes sonors per la seua conceptualització i pensament musical. Palacios destaca la riquesa oblidada d'aquest tipus d'art sonor i agraeix que l'IVAM brinde espai per a la seua exhibició, sanant així aquest oblit.

L'artista, conegut com a "músic d'intempèries", dona importància als sons de la natura com a cocreadors dins de les seues composicions. Més de 7.000 documents, acompanyats d'una instal·lació sonora específica i propostes audiovisuals, revelen la dilatada trajectòria de Barber, recorrent festivals, programes i col·laboracions al llarg dels anys.

Amb motiu de l'exposició, es presentarà un catàleg que inclourà textos de diferents autors i s'acompliran activitats, com la presentació de la mostra i una performance de Llorenç Barber. L'IVAM, en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), assumeix el compromís de destacar i reconéixer l'art sonor en aquesta presentació única de la trajectòria artística de Llorenç Barber.

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal