Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La infància pren el control de Riba-roja: El Projecte Llar dona veu als més menuts

El Castell de Riba-roja va ser l'escenari d'un esdeveniment singular: la presentació de les propostes dels xiquets i xiquetes de 6é de primària sobre el seu municipi ideal. El "Projecte Llar", impulsat per l'Ajuntament en col·laboració amb l'Associació Ítaca-ASC i subvencionat per la Generalitat Valenciana, ha permès a la infància convertir-se en els protagonistes del futur de Riba-roja.

  Imaginant un món sense adults:  

Després d'un treball previ en els seus centres educatius, els alumnes dels CEIP Cervantes, Eres Altes, Mas d'Escoto i Camp de Túria van haver d'imaginar-se un món sense adults. A partir d'aquesta premissa, van construir, debatre i defensar les seues propostes per a un Riba-roja ideal.

  Debats, treball en equip i propostes concretes:  

Organitzats en grups i coordinats per monitors, els xiquets i xiquetes van abordar temes com el funcionament de l'Ajuntament, els valors democràtics, la història del municipi, el treball en equip i la visió infantil del seu entorn.

  Del Saló de Plens al Castell:  

La setmana del 29 de gener al 2 de febrer, els alumnes van presentar les seues conclusions al Saló de Plens de l'Ajuntament davant la regidora d'Educació, Infància i Adolescència, Eva Lara, els monitors d'Ítaca i el professorat implicat. La culminació del projecte va tenir lloc al Castell de Riba-roja, on van exposar les seues idees davant de tots els seus companys i companyes.

  Un projecte amb múltiples beneficis:  

El "Projecte Llar" no sols ha donat veu a la infància, sinó que ha permès a l'Ajuntament conéixer les seves inquietuds i necessitats. A més, ha fomentat la participació ciutadana activa, el treball en equip i la consciència de pertinença a una comunitat.

  Un futur més brillant per a Riba-roja:  

El "Projecte Llar" ha demostrat que la infància té molt a dir sobre el seu municipi. Les seues idees fresques i creatives poden ser una font d'inspiració per a construir un Riba-roja més sostenible, inclusiu i feliç per a tots.

  La regidora Eva Lara va destacar la importància d'aquestes dinàmiques per a "donar veu als xiquets i xiquetes de Riba-roja i afavorir ambients democràtics de participació".  

  El "Projecte Llar" és un exemple de com la col·laboració entre l'Ajuntament, la societat civil i la infància pot generar un impacte positiu en el present i el futur del municipi. 

     



 


    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal