Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La infància pren el control de Riba-roja: El Projecte Llar dona veu als més menuts

El Castell de Riba-roja va ser l'escenari d'un esdeveniment singular: la presentació de les propostes dels xiquets i xiquetes de 6é de primària sobre el seu municipi ideal. El "Projecte Llar", impulsat per l'Ajuntament en col·laboració amb l'Associació Ítaca-ASC i subvencionat per la Generalitat Valenciana, ha permès a la infància convertir-se en els protagonistes del futur de Riba-roja.

  Imaginant un món sense adults:  

Després d'un treball previ en els seus centres educatius, els alumnes dels CEIP Cervantes, Eres Altes, Mas d'Escoto i Camp de Túria van haver d'imaginar-se un món sense adults. A partir d'aquesta premissa, van construir, debatre i defensar les seues propostes per a un Riba-roja ideal.

  Debats, treball en equip i propostes concretes:  

Organitzats en grups i coordinats per monitors, els xiquets i xiquetes van abordar temes com el funcionament de l'Ajuntament, els valors democràtics, la història del municipi, el treball en equip i la visió infantil del seu entorn.

  Del Saló de Plens al Castell:  

La setmana del 29 de gener al 2 de febrer, els alumnes van presentar les seues conclusions al Saló de Plens de l'Ajuntament davant la regidora d'Educació, Infància i Adolescència, Eva Lara, els monitors d'Ítaca i el professorat implicat. La culminació del projecte va tenir lloc al Castell de Riba-roja, on van exposar les seues idees davant de tots els seus companys i companyes.

  Un projecte amb múltiples beneficis:  

El "Projecte Llar" no sols ha donat veu a la infància, sinó que ha permès a l'Ajuntament conéixer les seves inquietuds i necessitats. A més, ha fomentat la participació ciutadana activa, el treball en equip i la consciència de pertinença a una comunitat.

  Un futur més brillant per a Riba-roja:  

El "Projecte Llar" ha demostrat que la infància té molt a dir sobre el seu municipi. Les seues idees fresques i creatives poden ser una font d'inspiració per a construir un Riba-roja més sostenible, inclusiu i feliç per a tots.

  La regidora Eva Lara va destacar la importància d'aquestes dinàmiques per a "donar veu als xiquets i xiquetes de Riba-roja i afavorir ambients democràtics de participació".  

  El "Projecte Llar" és un exemple de com la col·laboració entre l'Ajuntament, la societat civil i la infància pot generar un impacte positiu en el present i el futur del municipi. 

      


    


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon