Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana promociona el valencià amb el Dia de la Llengua Materna


L'Eliana  celebrarà al llarg d'aquest mes de febrer el Dia de la Llengua Materna, que oficialment es commemora el dia 21 a nivell internacional. Aquest esdeveniment servirà perquè la localitat promocione el valencià a través d'una iniciativa de l'Ajuntament, governat pel PSPV –l'alcalde, Salva Torrent, és d'aquest partit– i Compromís, en forma de campanya.

La campanya es titula «Cada dia una paraula» i promourà, diàriament, un mot en valencià diferent. L'acció es desenvoluparà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, des d'on cada dia s'escriurà, a través d'un missatge o post, una paraula diferent en valencià destacant-ne l'origen i curiositats relacionades.

La iniciativa

Entre aquestes paraules hi haurà llengua, pitxer, barranc o jupetí, segons ha indicat el consistori a través d'un comunicat.

La iniciativa s'emmarca dins del lema «L'Eliana viu en valencià», que acull un seguit de campanyes per a promocionar el valencià en àmbits diversos com ara la lectura, l'escriptura, la compra i altres espais socials.

Campanya de «L'Eliana viu en valencià»

L'Eliana compta, de fet, amb una regidoria de Promoció Lingüística liderada per Isabel Montaner de Compromís –recentment incorporada a l'equip de govern–, qui destaca «la importància de promoure accions que donen visibilitat a les llengües minoritàries, i especialment a la llengua pròpia», ha dit a través d'un comunicat emès pel mateix Ajuntament. La seua regidoria promou activitats per a «normalitzar el valencià dins de l'àmbit de l'administració municipal, corregir i traduir textos, organitzar i impartir cursos, informar sobre les possibilitats que tenen els ciutadans d'aprendre valencià, assessorar la ciutadania sobre aspectes normatius i legals del valencià, fer campanyes de promoció i sensibilització lingüística i informar sobre les ajudes o subvencions vigents per al foment de l'ús del valencià».

Aquest municipi és el cinqué més poblat de la comarca del Camp de Túria, que té Bétera, la Pobla de Vallbona, Llíria i Riba-roja com les localitats amb més habitants.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal