Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ja són més de 27.800 els palestins morts per l'atac d'Israel contra Gaza

   Les autoritats de Gaza eleven a 124 els periodistes morts a causa dels atacs de l'Exèrcit israelià

   El balanç de palestins morts a les mans de l'Exèrcit d'Israel en el marc de l'ofensiva desencadenada contra la Franja de Gaza després dels atacs executats el 7 d'octubre pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) ha superat el llindar dels 27.800, segons han denunciat aquest dijous les autoritats de l'enclavament, controlades pel grup islamista.

   El Ministeri de Sanitat gazatí ha assenyalat que "el balanç de l'agressió israeliana ha augmentat a 27.840 màrtirs i 67.317 ferits des del 7 d'octubre", abans d'especificar que durant les últimes 24 hores han mort 130 persones, mentre que 170 han resultat ferides.

   Així, ha recalcat que "l'ocupació israeliana ha comès 15 massacres contra famílies a la Franja de Gaza" durant l'últim dia i ha incidit que "diverses víctimes estan encara sota les runes o tiratges en les carreteres, atés que l'ocupació evita que les ambulàncies i el personal de Defensa Civil arribe a elles", per la qual cosa el balanç de víctimes podria ser superior.

   D'altra banda, l'oficina de premsa de les autoritats de Gaza han denunciat la mort del periodista Nafez Abdelyauad durant els últims atacs de l'Exèrcit d'Israel, la qual cosa eleva a prop de 125 el total de periodistes morts des de l'inici de l'ofensiva.

   Així, ha especificat que Abdelyauad, que treballava per a la cadena de televisió Palestine TV, "ha caigut màrtir com a resultat dels continus bombardejos de l'ocupació israeliana contra vivendes de ciutadans en la província central".

   "El nombre de periodistes màrtirs ha augmentat a 124 des de l'inici de la guerra genocida contra la Franja de Gaza", ha dit en un comunicat publicat a través del seu compte en Telegram, en el qual ha traslladat les seues condolences a la família del mort.

   En aquest sentit, ha publicat un llistat actualitzat amb els noms dels 124 periodistes "assassinats per l'Exèrcit d'ocupació israeliana en un intent d'ocultar la narrativa palestina i la veritat". "L'ocupació ha fracassat a l'hora de trencar la voluntat del nostre poble", ha resolt.

   L'Exèrcit d'Israel va llançar la seua ofensiva contra Gaza després dels atacs de Hamàs, que van deixar prop de 1.200 morts i uns 240 segrestats, segons els balanços publicats per les autoritats israelianes. D'altra banda, més de 375 palestins han mort en operacions de les forces de seguretat i atacs per part de colones a Cisjordània i Jerusalem Aquest des del 7 d'octubre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal