Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ford i UGT acorden un nou ERTO fins al 28 de març que afectarà a un màxim de 500 treballadors diaris en Vehicles

       La direcció de Ford i UGT, el sindicat majoritari a la fàbrica d'Almussafes, han acordat establir a partir d'aquest dimarts un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) fins al 28 de març, per a adaptar-se a les baixades de producció en la factoria.

   Aquest ERTO contempla parades en el torn de vesprada de les plantes de vehicles des del 13 de febrer fins al 28 de març, que no podran afectar a més de 500 treballadors diaris i en el qual, amb caràcter general, ningú haurà d'estar més de 16 dies laborables en l'ERTO. En la planta de motors, s'ha establit parades completes els dies 13 i 19 de febrer i 4 de març, segons ha detallat UGT en un comunicat.

   Les condicions econòmiques d'aquest expedient seran les mateixes que en els ERTO anteriors: 80% del salari real i 100% de pagues extres, gratificació especial, vacacions, i antiguitat.

   D'aquesta manera, la direcció de l'empresa ha contemplat les condicions exposades per part d'UGT durant les negociacions quant a les dates i nombre d'afectats diàriament. Per al sindicat, l'excedent de mà d'obra "solament pot estar vinculat a un problema puntual per falta de producció prevista i no per excés de personal".

   Per això, el sindicat majoritari solament estava disposat a acceptar la data del 28 de març com a últim dia de l'expedient. "El que puga succeir després, dependrà de la reunió que mantinguem per part d'UGT amb la cúpula directiva de Ford a nivell mundial", que tindrà lloc a l'abril i en la qual els representants dels treballadors posaran sobre la taula el compromís adquirit per la multinacional amb la plantilla en l'Acord per l'Electrificació, "sobre el qual han de respondre".

   La fàbrica valenciana va ser el 2022 la triada per Ford per a produir la seua nova plataforma de vehicles elèctrics a partir del 2025, una decisió que assegurava la càrrega de treball en els pròxims anys i que va portar a un acord amb UGT perquè el nou conveni de la companyia, firmat a l'abril d'eixe any, arreplegara mesures salarials i de flexibilitat condicionades a l'electrificació. L'adjudicació a Ford no va evitar que s'haguera de redimensionar la plantilla amb un ERO que ha afectat a 1.124 treballadors.

   Mentre no s'inicien les inversions, el calendari previst de les quals ja va retardat segons ha advertit en diverses ocasions el sindicat, la fàbrica ha hagut d'ajustar la seua producció davant la reducció de vendes. Enguany Ford Almussafes deixa de fabricar la furgoneta Transit i l'únic model fins a l'arribada dels nous elèctrics és el Kuga. Al gener la firma automobilística va presentar la nova versió d'aquest model fabricat en la planta de Ford d'Almussafes.

   La fàbrica valenciana porta encadenant diferents ERTO diversos anys i va prorrogar l'últim expedient fins el 30 de juny del 2023 a causa de la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components derivats.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon