Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PFCB Camp de Túria Debuta amb un Vehicle de Drift a l'Arenes de Sant Joan

L'alumnat del PFCB Camp de Túria (Programa de Qualificació Bàsica) es va traslladar el passat 3 de febrer fins al circuit Arenes de Sant Joan (Ciutat Reial) per posar en pràctica el funcionament d'un vehicle de competició de modalitat drift creat per ells mateixos.

El projecte consisteix en la modificació d'un vehicle de sèrie BMW E90 per convertir-lo en un vehicle de competició. Un pla que va començar al curs 2019/2020, però a causa de la pandèmia per la COVID-19, va haver de paralitzar-se un parell d'anys fins que, finalment, durant l'inici del curs 2023 es va poder acabar. I ara és quan una part de l'alumnat del PFCB ha pogut mostrar el seu rendiment, i tot i que el vehicle encara necessita alguns ajustos, el seu comportament a pista ha estat positiu.

Les modificacions realitzades al vehicle per convertir-lo en un cotxe de curses han estat nombroses i la participació per part de l'alumnat i el professorat ha estat molt significativa. En concret, s'han dut a terme les següents reformes: carrosseria per millorar l'aerodinàmica, repintat amb motius Racing, modificació de diferencial, modificació de caigudes de rodes, substitució d'amortidors originals per uns de competició, modificació de braços de direcció originals per uns artesanals per aconseguir més angle de gir, instal·lació de backets i arnesos de seguretat, ampliació de vies per a una millor adherència, instal·lació de barres antivolcada, instal·lació de fre de mà hidràulic per bloquejar les rodes posteriors i canvi de panell d'instruments específic per a curses amb tall de corrent i elements de seguretat addicionals.

La modalitat, drift consisteix en un estil de conducció que utilitza el "sobreviratge", és a dir, cal fer que el vehicle forme un angle amb la direcció de moviment cap a un costat. Això ha de passar a alta velocitat i mentre el conductor manté el control total de l'automòbil.

Des del PFCB continuaran treballant en el vehicle juntament amb altres projectes per obtenir un curs atractiu i profitós per a l'alumnat. Aquest Programa Formatiu de Qualificació Bàsica va dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat l'ensenyament reglat i s'adapta a les circumstàncies personals dels seus destinataris, per afavorir la seua maduresa personal i oferir una formació que possibilite la seua inserció sociolaboral.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria, es fa una aposta per oferir a aquests joves en risc d'exclusió social una formació, acord a les seues motivacions, adaptada a les seues necessitats i que dona resposta a les demandes del mercat laboral.


   






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal