Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Agricultors Anuncien Tres Protestes a Castelló, València i Alacant Davant la 'Situació Crítica' del Camp

Les organitzacions professionals agràries de la Comunitat Valenciana han convocat de forma conjunta mobilitzacions a Alacant (12 de febrer), el port de Castelló (15 de febrer) i el port de València per denunciar "la situació crítica que pateix el sector agrari i reivindicar mesures a totes les administracions".

Es tracta d'un pla d'acció conjunt organitzat per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Asaja Alacant, la Unió Llauradora i Ramadera, la Coordinadora Camperola del País Valencià (CCPV-COAG) i la Unió de Peculiars Agricultors i Ramaders (UPA-PV), amb el suport de les Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana, segons han explicat en un comunicat.

Després de la primera fase de mobilitzacions anunciada, i "en funció de les reaccions de les diferents administracions", les entitats agràries no descarten allargar aquest calendari d'accions reivindicatives, que també s'estan produint en altres comunitats autònomes d'Espanya, en altres països europeus i fins i tot a Brussel·les o a Estrasburg, com està previst pròximament.

Paral·lelament, el sector ha demanat mantenir reunions per traslladar les seves demandes a la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i els subdelegats del Govern, d'una banda, i amb el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i els consellers d'Agricultura, José Luis Aguirre, i de Medi Ambient, Salomé Pradas, d'altra banda.

Les organitzacions agràries i cooperatives valencianes alerten que "la crisi de rendibilitat" dels agricultors i ramaders "està accelerant l'abandonament de camps, provoca el despoblament del medi rural i l'encariment dels aliments als consumidors".

Davant d'aquesta situació, el sector agrari valencià ha reivindicat reorientar les polítiques europees prioritzant l'agricultura europea i flexibilitzant el Pacte Verd Europeu; reciprocitat en tots els nous acords comercials de la UE amb tercers països, així com revisió i estudi de l'impacte dels acords vigents i reducció de la burocràcia derivada de les polítiques agràries, especialment a les petites explotacions; flexibilització del quadern digital d'explotació.

També reclamen major control fitosanitari de les produccions procedents de països tercers; mesures de suport a l'adaptació dels conreus al canvi climàtic; evitar la reducció de substàncies actives fitosanitàries mentre no existisquen alternatives eficaces provades i el compliment estricte de la Llei de la Cadena Alimentària amb prohibició expressa de venda a pèrdues.

A més, demanen un pla de xoc per alleujar l'escalada dels costos de producció; una política i planificació hidrològica, solucions al problema de manca d'ajudes per pal·liar la sequera i que el Ministeri i Enesa escometen canvis estructurals en les assegurances agràries com a eina bàsica de renda, etc.

#Agricultura #ComunitatValenciana #SectorAgrari #Mobilitzacions #CrisiRural


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal