Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Advocats i Procuradors es Manifesten a Madrid en Protesta Contra la Mutualitat de l'Advocacia i demanen Prestacions 'Dignes'

Aquest dissabte, un gran nombre d'advocats i procuradors afectats per les mutualitats s'han reunit a Madrid per expressar la seva indignació i exigir jubilacions i prestacions dignes. L'acte, qualificat pels organitzadors com "històric", va aplegar aproximadament 1.500 persones, segons les seues estimacions.

Els impulsors d'aquest moviment, membres del Moviment J2 afectats per l'antiga mutualitat de l'advocacia, AlterMutua i la de procuradors, han rebut el suport de sindicats i altres plataformes com Anama. Tots ells reclamen ser reconeguts com a professionals autònoms, normals i corrents en el sistema.

Isabel Rabell, impulsora del Moviment J2, ha denunciat el sistema "alternatiu" al qual acedeixen quan es col·legien, afirmant que és un "gran engany", ja que han de pagar la seua pròpia baixa. Rabell destaca la situació crítica, afirmant que només una petita part del que paguen s'acumula per al seu fons de jubilació, afectant gairebé 64.000 persones de mutua advocacia, 11.000 de procuradora i 7.000 d'AlterMutua, que veuran prestacions molt per sota de les no contributives.

El problema va començar fa aproximadament nou mesos quan les estimacions de les pensions que percebrien, al voltant de 1.000 o 1.200 euros, van baixar de cop a 400 euros. La protesta va culminar davant del Congrés dels Diputats, on es van entonar càntics com "som advocats, som procuradors, defensem drets, volem drets". Les pancartes mostraven missatges com "per una retribució digna del torn d'ofici", "advocats i procuradors no mereixen la indigència. Europa ajuda'ns" i "Pacte de Toledo, NO. RDL JA!"

L'aparició de Enrique Santiago, portaveu parlamentari de Izquierda Unida i del Grup Parlamentari Sumar, va expressar el suport a les reivindicacions dels col·lectius d'advocats per accedir a un sistema públic de pensions dignes i va denunciar un "gran frau" amb la mutualitat de l'Advocacia. Rabell ha criticat que el Consell General de l'Advocacia Espanyola els haja "donat l'esquena", igual que altres col·legis, instant-los a triar entre estar al costat dels col·legiats o amb les mútues que obtindran guanys substancials.

#protesta #advocats #procuradors #pensions #mutualitat #dignitat #espanya


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal