Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pedro Sánchez anuncia l'augment del Salari Mínim als 1.134€ per al dimarts

Pedro Sánchez, president del Govern, ha anunciat aquest dissabte que el Consell de Ministres aprovarà el dimarts vinent la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en un 5%, arribant als 1.134 euros al mes. Aquesta decisió segueix l'acord establert el passat gener entre el Ministeri de Treball i Economia Social i els sindicats.

En una jornada en què la titular d'aquest departament i líder de Sumar, Yolanda Díaz, visitava Galícia, Sánchez ha destacat que aquest augment del 5%, equivalent a 54 euros més al mes, és una prova addicional que Espanya "va en la bona direcció amb més ocupació, més drets i més convivència que mai".

Per corroborar aquest anunci, el líder socialista ha triat Ourense, on ha participat en un acte polític amb uns 1.200 assistents, segons l'organització, en el qual ha recolzat el candidat socialista a la Presidència de la Xunta, José Ramón Gómez Besteiro.

Aquesta és la seua primera incursió en territori gallec en campanya, tot i que ha visitat la comunitat diverses vegades en les últimes setmanes. Va arribar en AVE a la capital del Burgas i va tornar, des de la mateixa estació orensana, a Madrid també en tren. Abans de marxar, va prendre un café amb l'aspirant del PSdeG a presidir l'Executiu autonòmic.

En la seua intervenció, Sánchez ha aprofitat l'anunci de l'augment del salari mínim per reivindicar la política "útil" i la "temperança" del seu Govern enfront del "soroll, l'esglai i l'exaltació" de l'oposició.

Alhora, ha promés fer "grans coses" en el que li queda per esgotar la legislatura, "1.260 dies" que, ha augurat, es faran "molt curts" pels socialistes, però seran un període "extraordinàriament llarg" pel líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el seu homòleg a Vox, Santiago Abascal, tots dos també a Galícia aquest dissabte.

La Dreta "No Sap Com Gestionar" l'Economia

En un discurs en clau econòmica, el líder socialista també ha utilitzat la ironia per insistir que a la dreta "li passa amb l'economia com amb els fracassos electorals, que no sap com gestionar-la".

I ha reivindicat la política socialdemòcrata que combina el creixement econòmic amb "redistribuir" aquest creixement, argumentant que el seu Govern fa caure "com peces de dòmino molts dogmes, neoliberalismes" que van propiciar una "resposta austericida" davant de la crisi en demostrar que és compatible apujar el salari mínim amb què l'economia "cresca".

"Revalorarem les Pensions i omplirem la seua Caixa"

Sánchez, que també ha reflexionat sobre la situació territorial de Catalunya, ha parlat de la "crisi social" que ha afectat Espanya i ha contrastat l'actuació dels socialistes amb la dels populars: "Ells van congelar les pensions i van destruir el 'Pacte de Toledo', nosaltres les revalorem conforme a l'IPC".

I ha reiterat el compromís de revalorització i d'"omplir la caixa" d'aquestes prestacions "també per als jubilats del demà". "Més de 25.000 milions d'euros quan acabem aquesta legislatura perquè els joves que demà seran jubilats també tinguen una pensió digna", ha sentenciat, abans de reivindicar la inversió en educació i de ratificar que dimarts s'aprovarà l'augment del salari mínim.

Seguidament, ha reivindicat la gestió econòmica del seu Executiu i que el país "creix cinc vegades més", mentre que té la taxa de desocupació juvenil "més baixa de la història" i de les inflacions "més baixes també de tota Europa". "Això ho aconseguim en una pandèmia, amb volcans l'any passat. En dos anys, els mateixos nivells del PIB i una ocupació com mai hem vist", ha assegurat.

Per això, s'ha reafirmat que Espanya, amb el Govern que dirigeix al capdavant, va "en la bona direcció", a més de reivindicar la "política útil" i la "temperança" del Govern, enfront del "crit estèril" que ha atribuït als qui formen part de les files de l'oposició a Espanya. I és que davant dels "cent dies de gràcia" que, ha rememorat, solien atorgar-se als nous governants, ell es queixa que no ha tingut "ni un segon de gràcia" des de 2018.

No obstant això, ha ressaltat que, malgrat les dificultats, s'han fet molts passos que situen Espanya "en la bona direcció". "Dimarts aprovarem la pujada del salari mínim, enviem al Congrés una llei de paritat, revalorem les pensions, ampliem l'escut social fins a mitjan any", ha exemplificat.

Sánchez també s'ha referit a la inversió en ciència, les ajudes als joves que volen accedir a un habitatge o obrir el debat sobre com protegir els menors davant continguts agressius, violents i pornogràfics d'internet. Però ha advertit que queden "moltes coses per canviar i avançar", abans d'augurar que, igual que als socialistes se'ls farà "curt" el període que queda fins a finalitzar la legislatura, per a Abascal i Feijóo serà "extraordinàriament llarg". "Però això és la democràcia", ha tancat.


#PedroSánchez #SalariMínim #PolíticaEconòmica #Legislatura #Socialisme

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal