Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz convocarà als agents socials després de Reis per abordar l'augment del SMI de 2024


La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dimecres que convocarà després de Reis als agents socials per abordar l'augment del salari mínim interprofessional (SMI), que ha arrancat l'any en 1.080 euros mensuals a l'espera que s'aprovi la seva pujada per a 2024 amb efectes retroactius des del 1 de gener.

"En breu, convocarem la mesa de diàleg social i el Govern d'Espanya, juntament amb els agents socials, seguirem pujant el salari mínim per compensar les pèrdues de poder adquisitiu que estan patint els treballadors", ha assenyalat Díaz en declaracions a RNE recollides per Europa Press.

La vicepresidenta ha subratllat que, en contra de les teories neoliberals que advertien que pujar el SMI era "molt negatiu" per a l'ocupació, el nombre d'ocupats es situa en "nivells rècord".

"Seguirem pujant el salari mínim com una de les millors mesures per lluitar contra la desigualtat, contra la pobresa laboral i, sobretot, perquè és una de les mesures més feministes del nostre país", ha remarcat Díaz, que ha denunciat que Espanya té un diferencial negatiu de 25 punts amb les mitjanes salarials europees.

"Per tenir societats pròsperes necessitem també millors salaris. Per tant, queda, no només en matèria de salari mínim, sinó en matèria de salaris, molt per fer", ha afirmat la vicepresidenta segona, que ha apuntat que la mediana salarial a Espanya "és molt baixa" i "no permet viure amb dignitat ni tenir una vivenda digna".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal