Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat preveu que el 'pic' dels virus respiratoris s'arribi sobre la tercera setmana de gener

  Gómez anuncia mesures per evitar el col·lapse hospitalari en la segona onada de virus respiratoris  

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat aquest dimarts que es preveu que el pic màxim de contagis de virus respiratoris en aquesta segona onada d'infeccions es pugui assolir en dues o tres setmanes a la Comunitat Valenciana.

Per evitar un col·lapse hospitalari, Gómez ha anunciat que es prendran mesures especials, com ara habilitar llits en centres sociosanitaris i concertar ingressos amb hospitals privats si fos necessari.

Gómez ha animat a la població a vacunar-se contra els virus respiratoris per "protegir-se no només a un mateix, sinó també al seu entorn, als seus éssers estimats, als seus companys de treball" i, d'aquesta manera, evitar un col·lapse del sistema sanitari.

En aquest sentit, ha explicat que la Comunitat Valenciana es troba encara en l'ascens d'una segona onada, ja que les infeccions respiratòries pugen amb l'arribada del fred i amb l'augment del contacte social, com passa en Nadal. No obstant això, es calcula que en dues o tres setmanes, entorn del 22 de gener, es podrà iniciar la corba de descens.

Així, la incidència en primària és de 1.500 casos per cada 100.000 habitants i, tot i que també estan augmentant els casos a Urgències, ha assegurat que "s'està assumint perfectament els pacients que arriben i no hi ha en aquest moment cap col·lapse ni en hospitalitzacions ni en UCI".

Gómez mantindrà demà una reunió urgent amb la Direcció General d'Atenció Hospitalària i amb el coordinador sociosanitari per "intentar habilitar els mitjans necessaris per poder assumir amb total tranquil·litat i qualitat als pacients que poden anar venint".

Així, es prendran mesures especials com ara habilitar llits de centres sociosanitaris i "si fóra necessari, concertar llits amb hospitals privats".

"Vam a intentar posar tots els mitjans necessaris a disposició dels ciutadans per evitar en la mesura del possible els col·lapses estacionals que any rere any venen succeint", ha garantit.

Gómez ha recomanat el ús de la mascareta en els casos necessaris per evitar contagis i ha assenyalat que els serveis de medicina preventiva de cada hospital, que funcionen "molt bé", determinaran davant del nombre d'incidències quan és obligatori el seu ús al centre.

Fins al moment, la Conselleria de Sanitat ha administrat al voltant de 1.025.000 dosis de la vacuna contra la grip, unes 770.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19 i a més de 25.000 dosis contra el virus respiratori sincitial (VRS). "Volem accelerar aquest ritme de vacunació perquè és la millor forma de protecció", ha insistit.

  Paxlovid  

Pel que fa a la situació de caducitat de les dosis emmagatzemades del medicament Paxlovid contra la covid-19, Gómez ha recordat que l'ús d'aquest antiviral es va aprovar en un moment en què la situació de la pandèmia era "grave" i "hi havia que prendre mesures urgents". Així, el Ministeri de Sanitat va repartir a les comunitats aquest fàrmac per prevenir la hospitalització en pacients de risc alt i vulnerables.

Gómez ha assenyalat que "es van administrar les dosis en la mesura que eren necessàries" i "en aquest moment, efectivament, tenim un excés, com en la resta d'Espanya i del món". Per això, "ja que el Paxlovid porta dos principis actius, es va a intentar reutilizar un d'ells".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal