Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nova composició del govern municipal de L'Eliana: un pacte personal o de partit?

     

El Consistori


L'alcalde de L'Eliana, Salva Torrent, i la regidora de Sumar-Compromís, Isabel Montaner, han signat aquest matí un acord que recupera la majoria progressista al consistori. L'acord delega quatre àrees a Sumar-Compromís, que passa a estar representada per Isabel Montaner.

L'acord és un pas endavant per a garantir la continuïtat del govern progressista a L'Eliana. No obstant això, també deixa alguns dubtes.

En primer lloc, és important recordar que Isabel Montaner va trencar la coalició SUMAR on es va presentar amb Esquerra Unida de L'Eliana i ho va fer pocs dies després de prendre possessió de l' acta de regidora. Aquesta decisió va provocar protestes i declaracions de veïns i veïnes que es sentien traïts. Les protestes arrivaren als plens.

A més, existeixen reclamacions de l'organització Esquerra Unida per la falta de compliment del pacte  inicial. De fet, s'havia manifestat "que l'objectiu de la regidora Isabel Montaner era simplement aconseguir una lliberació personal dins del govern local", obstruint en els primers plens propostes progressistes fins a forçar l'acord "personal" que ara s'anuncia.

En definitiva, el nou acord deixa dubtes sobre el compliment per  COMPROMIS dels seus acords i  la seva capacitat per a impulsar governs  progressistes, més enllà dels acords personals. 

l'objectiu principal de l'acord, segons Torrent, és poder aprovar en el Ple els pressupostos 2024, així com desenvolupar importants projectes i infraestructures clau per a l'Eliana, com ara el Barranc de Mandor, el nou centre de Salut i institut. També és clau la majoria en el ple per a impulsar necessaris serveis públics com la recollida de residus o la neteja viària.
El nou govern permetrà posar en marxa polítiques socials i projectes que ajuden a la ciutadania, on els elianers i elienares siguen el centre de les accions.
La nova edil assumirà les delegacions de Biblioteca, Serveis Socials, Promoció Lingüística i Energia Verda

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal