Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un estudi liderat per la UPV confirma l'impacte visual en les eleccions d'aliments: 'Mengem pels ulls"'


    

 Un equip d'investigadors internacionals, liderat pel i-Food Team de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha desenvolupat un estudi en el qual han analitzat la importància de l'impacte visual en les eleccions alimentàries dels consumidors i que confirma el dit de que "mengem pels ulls". 

 L'estudi, realitzat amb consumidors de cinc països i que s'ha publicat a 'Biology and Life Sciences Forum', s'ha centrat en el món de l'alta pastisseria i avala que es comença a menjar pels ulls. 

 "L'objectiu d'aquest estudi era investigar diferents intangibles associats a l'avaluació visual de pastissos d'alta gamma entre individus de diverses cultures. Així, en el món de l'alta pastisseria, la frase "se menja primer amb els ulls" cobra un significat transcendental. Més enllà dels sentits del gust i l'olfacte, l'impacte visual genera moltes expectatives i influeix en com percebem el sabor i la textura dels aliments", apunta Purificación García Segovia, investigadora del i-Food Team de la UPV. 

 En l'estudi, que forma part de la Tesi Doctoral de Jose Alba Martínez, van participar 822 persones de Londres, Oporto, València, Guadalajara (Mèxic) i Bogotà que, a través d'un qüestionari en línia, registraven després de la visualització un a un de cinc pastissos, les quatre primeres paraules, idees, sensacions o emocions que els venien al cap. 

 Per a l'anàlisi, l'equip d'investigadors va utilitzar com a tècnica descriptiva, l'associació lliure de paraules, que va permetre identificar els diferents sentiments i percepcions dels consumidors emprant els seus propis termes. 

 I va revelar algunes diferències entre les diferents cultures participants. Per exemple, els participants de Portugal i Espanya es van mostrar molt més descriptius mostrant una àmplia gamma d'adjectius i frases associades als estímuls visuals presentats, amb un vocabulari ric i expressiu, i valoracions detallades i matitzades dels pastissos. En canvi, els participants de Colòmbia van utilitzar menys descriptores i van ser menys expressius en les seves avaluacions. 

 PROPIETATS SENSORIALS 

 L'estudi conclou subratllant la importància de comprendre les motivacions i percepcions del consumidor en la selecció d'aliments i destaca la rellevància de les propietats sensorials, hedonistes i emocionals en els pastissos d'alta pastisseria. 

 "Tot i que el producte no es pugui provar, és innegable que l'avaluació de l'aspecte visual contribueix a que el consumidor apreciï els sabors o textures que pot experimentar", conclou Jose Alba Martínez. 

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal